Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jens Stoltenberg: ”Nu cred că un nou mandat a lui Donald Trump va pune în pericol apartenența Statelor Unite la NATO”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că nu crede că un nou mandat de  președinte la Casa Albă a lui Donald Trump va pune în pericol apartenența Statelor Unite la NATO. Potrivit Reuters, declarația lui Stoltenberg survine pe fundalul temerilor exprimate de mass-media occidentale că o realegere a lui Trump ca președinte American ar slăbi solidaritatea în interiorul Alianței Nord-Atlantice. „Cred că Statele Unite vor continua să fie un aliat ferm al NATO, indiferent de rezultatul alegerilor prezidențiale americane, pentru că este în interesul Statelor Unite”, a spus Stoltenberg într-un interviu pentru CNN.

Cred că Statele Unite vor continua să fie un aliat ferm al NATO, indiferent de rezultatul alegerilor prezidențiale americane din acest an

-Jens Stoltenberg, secretarul general NATO

În timpul cât a fost președinte, Donald Trump a fost un critic aprig al NATO și a amenințat în mod repetat că Statele Unite se vor retrage din alianța militară. El s-a plâns frecvent că Statele Unite plătesc mai multe contribuții pentru NATO decât celelalte state membre.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a spus că mai mulți dintre aliați își măresc contribuțiile militare. „Mesajul din partea Statelor Unite lansat de Trump că aliații europeni au trebuit să intensifice a fost înțeles și aceștia se îndreaptă cu adevărat în direcția corectă”, a înaltul oficial NATO.

Trump a afirmat recent, în timpul campaniei pentru nominalizarea candidaturii sale de către Partidul Republican la alegerile prezidențiale, că nu crede că țările membre NATO vor sprijini Statele Unite, dacă acestea ar fi atacate.

Donald Trump a afirmat recent că nu crede că țările membre NATO vor sprijini Statele Unite, dacă acestea ar fi atacate.

Discuțiile din Senatul american, privind un acord de securitate a graniței pe care unii l-au pus ca o condiție pentru un ajutor suplimentar Ucrainei, au întâmpinat o opoziție tot mai mare în rândul republicanilor care îl susțin pe Donald Trump pentru un nou mandat prezidențial.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE