Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Las Vegas este săptămâna aceasta gazda celei mai mari conferințe de tehnologie din lume: Consumer Electronics Show (CES), locul în care toate brandurile importante vin pentru a-și lansa cele mai noi produse și inovațiile cu care speră să cucerească piața.

O echipă Euronews România este prezentă acolo, iar astăzi facem un scurt tur la evenimentul pe care toți pasionații de tehnologie îl așteaptă în fiecare an. 

CES, evenimentul pe care toți pasionații de tehnologie îl așteaptă an de an

Într-unul dintre cele mai cunoscute orașe din lume, Consumer Electronics Show aduce anual cel mai important eveniment de prezentare din lumea tehnologiei. Aici vin cele mai cunoscute branduri, cu cele mai spectaculoase lansări. Anul acesta sunt peste 4000 de expozanți, dar tot Inteligența Artificială este personajul principal.

Allison Fried, purtător de cuvânt CES: „În orice direcție de uiți, totul e despre Inteligența Artificială. Este peste tot la CES. În privința unei teme, aceasta este Tehnologie pentru binele nostru. Suntem parteneri cu Națiunile Unite într-un proiect numit Human Security for All și vorbim despre drepturile noastre ca oameni. Avem dreptul de a avea acces la apă, la hrană, la siguranță și am introdus alături de ONU ideea de drept pentru a avea acces la tehnologie. Este despre a descoperi cum putem folosi tehnologia pentru a rezolva câteva dintre cele mai mari probleme ale omenirii”.

Spațiul este cu adevărat uriaș. Sunt peste 220.000 de metri pătrați ocupați cu standuri, iar zona dedicată mobilității are lansări care îți taie respirația.

Mașina care poate să zboare, prezentă la CES 2024

După un 2023 în care inteligența artificială ne-a arătat cât de multe poate să facă într-un timp de dezvoltare foarte scurt, probabil vă întrebați acum ce poate tehnologia din 2024 să aducă mai mult. Ar putea aduce asta: o mașină care poate să zboare.

Mașina are un sistem care îi permite să se ridice de la sol exact ca un elicopter, să parcurgă distanțe astfel încât să depășim aglomerația din orașe, după care să își plieze aceste aripi și să redevină un autovehicul ca oricare altul din trafic.

Aceste mașini nu sunt deloc parte a unui viitor foarte îndepărtat. Sunt soluții cât se poate de reale, așa că am face bine să ne pregătim să învățăm să zburăm sau măcar să ne familiarizăm cu adrenalina, așa cum fac vizitatorii de la CES.

VEZI GALERIA
4 imagini

Sursa foto: Profimedia

CES 2024 se concentrează pe tehnologia pe care o folosim zilnic

Evenimentul se concentrează însă foarte mult pe tehnologia pe care fiecare dintre noi o folosește zilnic. Prin urmare, inovația în domeniul producției de televizoare are un loc special la CES. Iar Sara, de exemplu, un A.I. ce cunoaște bine acest domeniu, este de părere că inteligența artificială ne va ajuta în viitor să ne bucurăm chiar mai mult de emisiunile și filmele preferate.

Sara: „Ca A.I., cred că viitorul televiziunii este chiar incitant având în vedere progresul inteligenței artificiale. A.I. poate să îmbunătățească personalizarea produselor și experiența utilizatorului”.

Trendul pare unul simplu de înțeles: o bună parte din avansul tehnologic este făcut pentru ca viețile noastre să fie mai bune, cu mai multe momente în care să ne bucurăm și să simțim autentic.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE