Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

CES 2024. De la televizorul OLED cu display transparent, la modelul portabil cu panouri solare pentru filme în rulotă

Marii producători de gadgeturi inteligente și-au dat întâlnire la CES 2024, probabil cea mai importantă expoziție de tehnologie din lume organizată săptămâna aceasta în Las Vegas. Gigantul sud-coreean LG a prezentat un nou televizor ce dispune de un ecran OLED transparent, ceea ce-l transformă într-un obiect de design aparte.

Inteligența artificială a fost integrată de Samsung în modelele sale pentru a îmbunătăți atât calitatea imaginii, cât și a sunetului. De asemenea, compania chineză Skyworth a conceput un televizor portabil ce poate fi alimentat de la panouri solare, ceea ce-l face un dispozitiv de luat în calcul de cei care vor să se uite la filmul preferat când pleacă în vacanță cu rulota.

Euronews România relatează de la CES 2024 și vă prezintă unele dintre modele inedite lansate pe piața de televizoare inteligente.

Modelul LG Signature OLED T este primul televizor OLED transparent wireless din lume, după cum susțin coreeni de la LG. Dispune de o diagonală de 77 inch și folosește tehnologia wireless de la LG pentru a transmite conținutul pe panoul OLED transparent.

Noua tehnologie face ca acest televizor să devină un obiect decorativ, integrat în camera în care este amplasat.

”Televizorul transparent este un concept unic. Cum televizoarele au devenit tot mai mari, dacă am un apartament cu o vedere frumoasă sau o cabană cu vedere spre munți și cel mai bun loc în care să pui televizorul este în dreptul geamului, voi rămâne fără acea priveliște”, a declarat Gregg Lee, reprezentant LG, pentru Euronews România.

Cum funcționează televizorul OLED cu display transparent

”Cum am reușit să facem televizorul transparent: OLED își creează propria lumina. La fiecare pixel creăm lumină pe care o vedem pe ecranul televizorului. Tot ce vezi prin panou este transparent.

Când televizorul este închis, pot vedea prin el. Numai când trimit energie către fiecare dintre pixeli și creeză imagini pe ecran, atunci vedem că se iluminează imaginea. Când nu iluminează, pe culori închise, continuă să fie transparent”, a mai spus Gregg Lee, la CES 2024.

Televizorul cu display transparent are o diagonală de 77 de inch, redă imagini la rezoluție 4K și, datorită tehnologiei wireless, se poate conecta cu alte dispozitive pentru o experiență multimedia inedită.

Deocamdată, reprezentanții LG nu au dezvăluit prețul acestui dispozitiv, însă iau în calcul să-l lanseze pe piață până la sfârșitul anului.

Cum este integrată inteligența artificială în noile modele de televizoare

De asemenea, Samsung a prezentat la CES 2024 unul dintre gama sa de televizoare inteligente. Modelul pe care l-am filmat are tehnologie QLED și poate reda imagini la o rezoluție de 8K cu ajutorul inteligenței artificiale.

”Are integrată inteligența artificială datorită procesorului nostru care are capacitatea de a îmbunătăți calitatea transmisiilor. O altă facilitate oferită de inteligența artificială este să îmbunătățească claritatea sunetului.

De exemplu, într-un clip cu un bărbat care vorbește, o sirenă de la o mașină a poliției începe să de audă, apoi cineva dă drumul la muzică. Devine dificil să înțelegi ce spune.

Dacă pornești această funcție, vocea lui va fi adusă în prim plan. Nu sunt două clipuri diferite. Schimbarea se produce în timp real”, a spus Cornad Wrobel, representant Samsung Electronics, pentru Euronews România.

Televizor portabil, alimentat cu ajutorul panourilor electrice. Soluția propusă de chinezi pentru cei care merg în vacanță cu rulota

La expoziția din Las Vegas, compania chineză Skyworth a adus un televizor portabil, ar putea deveni o alternativă pentru cei care își petrec vacanțele cu rulota.

”Este un televizor portabil de 24 de inch. Are un display full HD, cu tehnologie antireflex. Bateria oferă o autonomie de trei ore, precum și funcția de a fi folosit ca monitor extern. Poate fi alimentat cu ajutorul panourilor solare, precum și cu ajutorul unui intertor auto. Va ajunge pe piața din SUA în câteva luni după CES”, a declarant Alec NG, reprezentant al companiei Skyworth.

Expoziția CES 2024, considerată drept cel mai influent eveniment din domeniul tehnologiei la nivel mondial, începe săptămâna această în Las Vegas. Peste 150.000 de oameni sunt așteptați să vină aici pentru a descoperi dispozitivele inovatoare ale giganților globali, dar și cele create de start-up-uri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE