Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

CES 2024: Roboți care au grijă de animalele de companie și televizoare adaptate persoanelor cu deficiențe de auz sau de vedere

Televizoare adaptate persoanelor cu deficiențe de auz sau de vedere, frigidere care ne fac lista de cumpărături sau mașini care se alimentează cu hidrogen în loc de benzină sau motorină. Toate aceste inovații pot fi descoperite la CES 2024, cea mai mare expoziție de tehnologie din lume.

Evenimentul are loc în Las Vegas și acolo este și o echipă Euronews România.

CES 2024: Roboți care au grijă de animalele de companie și televizoare adaptate persoanelor cu deficiențe de auz sau de vedere

Un robot care să aibă grijă de animalul nostru de companie atunci când lipsim de acasă. Este una dintre inovațiile prezentate de Samsung la expoziția din Las Vegas.

Televizorul cu funcții speciale pentru persoanele cu dizabilități este o altă inovație a companiei sud-coreene.

Inhee Chung, reprezentant Samsung Electronics: „Modul Relumino este un mod de vizualizare creat special pentru a ajuta persoanele cu deficiențe de vedere. Relumino Together va permite tuturor utilizatorilor să se uite împreună la televizor, cu sau fără ajustări vizuale”.

Iar un frigider inteligent ne-ar putea ajuta să reducem risipa de mâncare.

Jonathan Gabrio, reprezentant Samsung Electronics: „Datorită inteligenței artificiale, frigiderul tău poate monitoriza produsele de pe rafturi și poate actualiza lista de cumpărături. Clienții pot primi și notificări privind termenul de valabilitate ale alimentelor. Asta îi va ajuta să consume alimentele înainte ca termenul lor de valabilitate să expire și să evite risipa alimentară”.

Mașinile alimentate cu hidrogen sunt alte vedete ale expoziției din Las Vegas.

Mike Mansuetti, reprezentant Bosch: „Un impuls major al eforturilor noastre este sistemul de pile de combustie cu hidrogen, despre care credem că este calea către electrificare pentru vehiculele mai grele. Vara trecută, am început producția de volum a modulului nostru de alimentare cu celule de combustibil în Stuttgart. Intenționăm să furnizăm sistemul de propulsie pe bază de hidrogen, precum și componente importante. Am primit deja comenzi de la producătorii de camioane din SUA, Europa și China”.

Inteligența artificială poate face șofatul mai simplu și mai sigur.

Jose Munoz, reprezentant Hyundai: „Facem o trecere istorică de la vehiculele bazate pe hardware la dispozitivele de mobilitate definite prin software”.

Cea mai importantă expoziție de tehnologie din lume se va încheia vineri. La eveniment sunt așteptați peste 130 de mii de vizitatori.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE