Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Adrian Câciu nu vrea comasarea alegerilor: Democrația costă, nu poți face un calcul contabil asupra dreptului cetățeanului de a alege

Discuțiile privind un posibil candidat comun al Coaliției la alegerile prezidențiale ar trebui să apară abia după alegerile europarlamentare, crede ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu. Invitat la emisiunea "Vocile care Contează", oficialul a spus că rezultatul la europarlamentare poate arăta cum se situează formațiunile politice în ochii cetățenilor. De asemenea, Adrian Câciu crede că o posibiă comasare a alegerilor prezidențiale cu cele locale nu ar trebui să aibă drept citeriu reducerea cheltuielilor electorale. 

Adrian Câciu, ministrul Investițiilor si Proiectelor Europene: „Din punctul meu de vedere, nu poți fi face un calcul contabil asupra dreptului cetățeanului de a alege. Până la urmă, democrația vrem, nu vrem costă. Dacă vrem să avem o democrație veritabilă, trebuie să avem legitimitate. Până la urmă și eu voi merge în această zonă a campaniei electorale, voi candida într-un județ. Nu mi se pare normal să mi se spună ulterior că de fapt a fost comasat. Cetățeanul trebuie să fie liber să aleagă. Din punctul meu de vedere, nu poți face un calcul contabil asupra dreptului cetățeanului de a alege”.

Surse politice susțin că ar exista discutii despre un eventual candidat comun al Coaliției la alegerile prezidențiale. Ministrul Adrian Câciu crede însă că abia dupa alegerile europarlamentare ar trebui să apară o astfel de discuție.

Adrian Câciu, ministrul Investițiilor si Proiectelor Europene: „E prematur să intrăm în această dezbatere. Nu avem decizie a Coalției și nici a partidelor politice. În al doilea rând, cred că subiectul acesta poate face deliciu dezbaterii și analizei după europarlamentare. Cred că toți avem nevoie de o confirmare, reconfirmare, o validare. Să vedem unde și cât am reușit să convingem cetățenii că am făcut lucruri bune sau din contră. Până la urmă, românii, fie din diaspora, fie din România, vor putea să voteze pe cine doresc domniile lor”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE