Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce mănâncă nord-coreenii pe timp de caniculă. În fiecare vară este organizat un concurs de gătit carne de câine

Carnea de câine nu este un aliment care să fie prezent în meniuri în mare parte a lumii. Excepția o reprezintă Coreea de Nord, mândră de bucătăria sa canină. Iar zilele fierbinți sunt, potrivit tradiției, cea mai potrivită perioadă a anului pentru acest fel de mâncare.

Concursul anual de gătit carne de câine a fost organizat de către Asociația Nord-Coreeană a Bucătarilor. Iar perioada a fost aleasă special – să fie cât mai cald afară. 

Carnea de câine este considerată în țara lui Kim Jong-Un deosebit de hrănitoare, iar gătitul ei într-o supă picantă care te face să transpiri ar fi o modalitate potrivită de a trece peste caniculă. 

Ri Yong Chol, Comitetul Central al Asociației Bucătarilor Coreeni:Acest concurs a fost organizat pentru a dezvolta în continuare metodele de preparare a mâncărurilor din carne de câine, inclusiv supa de carne de câine, care este unul dintre alimentele tradiționale ale națiunii noastre.”

În Coreea de Nord, toate părțile câinelui sunt considerate comestibile. Dar Coreea de Nord nu are suficientă hrană pentru poporul său, și asta de zeci de ani. Șansa de a mânca carne de câine depinde de câți bani are doritorul și de localul pe care îl alege.

Pak Yong Rim, bucătar în Phenian: ”În această competiție, ne-am concentrat în principal pe procesul de fierbere, pentru a îmbunătăți gustul, pentru a elimina mirosul de carne crudă și pentru a scoate în evidență dulceața și aroma specială a cărnii.”

Consumul cărnii de câine este un lucru respins și de neacceptat în multe părți ale lumii. Nord-coreeni, care susțin că și ei prețuiesc aceste animale și au grijă de ele în același mod ca și în alte țări, nu ezită însă să le transforme în supe picante, fripturi sau rulade.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE