Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

A început școala, a început aglomerația. Nervi și multe minute de stat pe loc, în trafic

Este prima zi de școală după vacanța de sărbători și asta s-a văzut în trafic. Aglomerație, nervi și multe minute de stat pe loc, așa putea fi descrisă situația la primele ore ale dimineții. În București, cel puțin.

Aglomerație în București în prima zi de școală de după sărbători

Acum câteva zile, totul era aproape bine și frumos pe străzile Bucureștiului. Astăzi, lucrurile au arătat complet altfel. Undeva în nordul Capitalei, jurnalistul Euronews România, Cristian Popa, a străbătut un drum care are în jur de 2.5 kilometri în aproape o oră, încercând să își ducă copilul la grădiniță.

„Un drum care, în mod normal, poate fi străbătut în 10-15 minute, în condiții de trafic greu, în schimb, aceeași distanță extrem de mică poate să ajungă la o oră, o oră și jumătate, poate chiar două ore, depinde de trafic, depinde de vreme”.

„Văd foarte multe mașini care se îndreaptă acum către București. E o zonă cumva mai atipică cea din care pornesc, în care există un singur drum de acces, undeva în nordul extrem al Capitalei, să spunem așa, o singură cale de acces pentru aproape șapte mii de oameni”, a precizat Cristi Popa, într-o transmisiune live făcută de la volan.

La Centrul de Monitorizare a Traficului Rutier s-a putut vedea exact cât este de intens traficul, mai ales la orele dimineții. Principalele artere din București erau aglomerate, iar la ora 8, de exemplu, erau foarte multe autovehicule în special în zona Pasajului Basarab. Alte zone din Capitală unde șoferii au stat mai mult pe loc au fost Bulevardul Iuliu Maniu, zona Ștefan cel Mare, dar și Aviatorilor.

De altfel, în fiecare zi, 8 este oră de vârf în traficul din București, potrivit Centrului de Monitorizare a Traficului Rutier.

La o grădiniță privată din zona de nord a Bucureștiului, unii dintre copii au ajuns la ore după începerea programului pentru că părinții au făcut prea mult pe drum, asta chiar dacă au plecat ceva mai devreme de acasă.

Anul şcolar 2023-2024 se încheie pe 31 august 2024.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE