Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bucureștiul, în topul orașelor aglomerate. Viceprimarul Capitalei: „Numărul mașinilor, de patru ori mai mare decât capacitatea orașului”

Publicat de: Euronews

Potrivit unui studiu realizat de o companie internațională, Bucureștiul se află pe locul opt în lume în clasamentul orașelor cu cel mai aglomerat trafic rutier. Șoferii bucureșteni au pierdut în medie, anul trecut, 115 ore în ambuteiajele din trafic.

Cum a ajuns Capitala în această situație a explicat pentru Euronews România Viceprimarul general al Primăriei Capitalei, Stelian Bujduveanu.

„Nu are cum să se schimbe traficul pentru că vă dau un exemplu: la nivelul Municipiului București avem planul de mobilitate care a fost aviazat la nivelul anilor 2018, acolo se spune foarte clar, mai mult de 400 de mii de mașini pe străzile din București nu pot circula, nu se poate din punct de vedere fizic. La nivelul Muncipiului București și județul Ilfov sunt înmatriculate peste un mil 800 de autovechicule. Acest număr care e de patru ori mai mare decât poate să ducă străzile, mergem la o aglomerare continuă. Și acest număr crește de la an la an. Ce putem face, este să încrăjam folosiresa transportului public și vorbim aici de metrou, tramvai, troileibzue, prin îmbunătățirea serviciilor pe care le oferim cetățenilor.

Ce măsuri ia Primăria Capitalei pentru modernizarea transportului în comun

Viceprimarul Capitalei a precizat că în viitor municipalitatea așteatpă 100 de tramvaie noi care vor circula în București.

„Ne-am bucurat să aducem astăzi al 18-lea tramvai în București, vă ieși pe linia 41. Sunt tramvaie vechi intercalate cu cele noi și se vede cum cele noi sunt aglomerate și cele vechi stau goale. Cetățeanul vrea să circule cu transportul în comun, dar vrea un transport modernizat. Și asta facem acum. Așteptam până la 100 de tramvaie. S-a semnat contractul pentru 100 de troilebuze, care vor fi livrate în următoarele 22 de luni. Primul vă veni peste 15 luni pentru că durează producația acestora. Avem contractul atribuit pentru autobuze electrice, din păcate nu au fost semnate deoarece mai sunt două contestații care trebuie să se finalizeze. Și deja ne uităm la reînnnoirea parcului pentru 300 vechicule”, a precizat Stelian Bujduveanu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE