Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vizibilitate redusă din cauza ceţii, pe multe drumuri şi pe autostrăzi. Recomandări pentru șoferi

Vizibilitatea în trafic este sub 200 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri, pe multe drumuri din ţară, dar şi pe autostrăzile A1 Bucureşti - Piteşti, A2 Bucureşti - Constanţa şi A3 Bucureşti – Ploieşti, din cauza ceții, transmite Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Se recomandă conducătorilor auto folosirea în mod corespunzător a luminilor din dotarea autovehiculelor, evitarea opririi pe benzile de circulaţie, reducerea vitezei de deplasare şi mărirea distanţei de siguranţă dintre autovehicule. Poliţiştii sfătuiesc şoferii să evite manevrele riscante în condiţii de vizibilitate redusă.

Cod galben de ceață și ghețuș

De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, o serie de avertizări nowcasting Cod galben de vânt puternic, dar şi de ceaţă şi ghețuș, valabile în numeroase zone din ţară.

Potrivit meteorologilor, până la ora 9:00, în localităţi din judeţele Timiş, Hunedoara, Ialomiţa, Argeş, Buzău, Prahova, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Dâmboviţa, Alba, Mureş, Sibiu, Olt, Dolj şi Municipiul Bucureşti (îndeosebi în zona periferică) va fi ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri, iar pe alocuri sunt condiţii de producere a gheţuşului, transmite Agerpres.

De asemenea, până la ora 11:00, vor fi intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 55 - 60 km/h, în zone din judeţele Constanţa şi Tulcea.

Până la ora 14:00, în judeţele Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Braşov şi Sibiu, la altitudini de peste 1.800 de metri, vântul va sufla cu viteze de 90 - 100 km/h, în timp ce în localităţi din judeţele Bacău, Botoşani, Suceava, Neamţ, Iaşi şi Vaslui intensificările vântului vor depăşi 55 - 65 km/h.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE