MAREA NEAGRĂ
Aproximativ 100 de mine marine găsite de la începutul războiului. Cinci dintre ele, desocoperite în zona de responsabilitate a României
Nu mai puțin de 98 de mine marine în derivă au fost descoperite și distruse în apele din nord-vestul Mării Negre de la începutul războiului din Ucraina și până acum. Dintre acestea, cinci au fost găsite în zona de responsabilitate a forțelor navale române.
Comandantul flotei ruse la Marea Neagră a fost înlocuit, după atacurile tot mai eficiente ale ucrainenilor
Ministerul britanic al Apărării a confirmat înlocuirea lui Sokolov, "ca urmare a succeselor ucrainene în utilizarea vehiculelor de suprafață fără pilot, sau a USV-urilor, pentru a deteriora și distruge navele de război rusești atât în port, cât și pe mare."
Agențiile de turism măresc prețul vacanțelor. Cât a ajuns să coste un sejur la mare
În stațiunile din România, în care au fost făcute modernizări, prețurile au crescut cu cel puțin 15%, arată datele agențiilor de turism. Numai cine și-a programat vacanța de anul trecut sau la începutul anului a găsit pachete mai acceptabile.
Mii de locuri de muncă sunt disponibile pe litoral. Ce salarii oferă hotelierii care au ales să "importe" și lucrători din Asia
Patronii de hoteluri și restaurante au la dispoziție puțin peste o lună ca să își completeze echipele până la vacanța de 1 Mai, atunci când la Mare sunt așteptați primii turiști.
Plaja din Mamaia, puternic afectată de furtunile din sezonul rece. Autoritățile nu pot interveni pentru nivelarea nisipului
Furtunile din sezonul rece au afectat puternic plajele. În Mamaia, de exemplu, în mai multe zone, nisipul proaspăt pus a fost măturat de valuri, și s-au au creat adevărate microfaleze de peste un metru înălțime.
Ucrainenii spun că au scufundat încă o navă de război rusească în Marea Neagră, în valoare de 65 de milioane de dolari
Informația a fost confirmată și de Ministerul ucrainean al Apărării, dar și de Serviciul de Informații Militare, care a și postat pe rețelele de socializare imagini cu momentul atacului și a precizat că misiunea a fost efectuată de unitatea specială din Grupul 13, în apropierea strâmtorii Kerci.
Pact pentru distrugerea minelor din Marea Neagră. România, Bulgaria și Turcia au semnat acordul pentru eliminarea dispozitivelor
Miniștrii Apărării din România, Bulgaria și Turcia au semnat astăzi la Istanbul acordul pentru eliminarea pericolului dispozitivelor care plutesc în derivă și provin din războiul din Ucraina.
Pregătiri pentru un Revelion la mare. Prețurile pentru un pachet de cazare pornesc de la 2.700 de lei de persoană
A început numărătoarea inversă pentru noaptea de Revelion, așa că la mare, hotelierii și proprietarii de restaurante fac ultimele pregătiri pentru cei care au ales litoralul ca destinație de vacanță.
Plajă nouă la Agigea. După lucrările de înnisipare, plaja a câștigat aproape 12 mii de metri pătrați
O nouă plajă și-a făcut apariția pe harta litoralului românesc. Vorbim despre plaja Agigea, unde zona de nisip, puternic erodată de valuri de-a lungul anilor a fost înnisipată și a câștigat astfel aproape 12 mii de metri pătrați.
Crăciun cu temperaturi de primăvară pe litoral. La Constanța au fost peste 16 grade Celsius
A doua zi de Crăciun a adus și pe litoral temperaturi de primăvară. Peste 16 grade Celsius au înregistrat termometrele la prânz, prilejul perfect pentru plimbări, pe faleză sau chiar cu cu vaporașul în largul mării.
Primul vânător de mine al Armatei Române. Nava execută misiuni de protejare a căilor navigabile în apele teritoriale românești
O nouă navă de luptă a intrat în flota militară a României. Este vorba despre vânătorul de mine „Sublocotenent Ion Ghiculescu”, cumpărat de armata română de la Marina Regală Britanică.
Litoralul românesc pierde teren. Milioane de tone de nisip au dispărut în mare, după furtunile puternice de pe litoral
Milioane de tone de nisip au dispărut în mare odată cu furtunile puternice, care au măturat litoralul la sfârșitul lunii trecute. Plajele înnisipate au pierdut chiar și 10 metri pe unele porțiuni, iar efectele se văd pe tot cordonul litoral.
Specii rare de pești în Marea Neagră. Bancuri de milacop și doradă au fost surprinse la mică distanță de țărm
Specii rare de pești sau despre a căror existență în Marea Neagră nu se știa până acum au început să apară la mică distanță de țărm. Bancuri de milacop, un pește răpitor, de apă caldă și doradă au fost surprinse în adâncuri, spre bucuria pescarilor și a pasionaților de scufundări.
Discuții despre securitatea la Marea Neagră. România, Bulgaria și Turcia ar putea lansa o operațiune comună de deminare
Miniștrii Apărării din România, Bulgaria și Turcia se întâlnesc la Ankara pentru a discuta despre securitatea în zona Mării Negre și despre operațiuni comune de eliminarea minelor care plutesc în derivă.
O navă şi echipajul, daţi dispăruţi în Marea Neagră, în largul Turciei, după o furtună puternică
O navă şi cei doisprezece membri ai echipajului său sunt daţi dispăruţi în Marea Neagră, în largul coastelor de nord-vest ale Turciei, în urma unei furtuni violente, au anunţat duminică autorităţile turce.