Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atmosferă estivală pe litoral. Meteorologii au anunțat pentru astăzi 29 de grade la malul mării

Atmosferă estivală la malul mării unde termometrele au înregistrat maxime de 29 de grade Celsius, exact ca în toiul verii. Și cum era de așteptat, pe plajă au apărut primele șezlonguri dar și primii turiști, dornici să le ocupe de la primele ore ale dimineții pentru un bronz timpuriu. Încinși de soarele arzător, curajoșii au testat și apa mării. 

Startul la sezonul de îmbăiere l-au dat și acești tineri  încurajați de gradele din termometre și de nisipul fierbinte. 

”E bine, e răcoroasă, îți aduce pofta de viață, după puțin efort merge o baie în mare, se simte chiar foarte bine”, spune un tânăr. 

Încă de dimineață plaja s-a umplut rapid. Ca să prindă un bronz frumos de aprilie, acești tineri din Galați și-au prelungit weekendul, doar ca să se bucure de vremea frumoasă. 

”Am venit din Galați, am văzut că vor fi 29 de grade și am zis să profităm de vremea asta și să o petrecem la mare. Deja te -ai bronzat. Da, deja m-am bronzat, am venit de ieri, după amiază plănuim să ne întoarcem”, a menționat un turist. 

Administratorii de plaje se pregătesc de sezonul estival

Aflați în plină pregătire pentru începerea sezonului, administratorii plajelor au scos deja primele șezlonguri care au fost ocupate rapid. 

Răzvan Chițan, administrator plaja Mamaia: ”Suntem în plină pregătire, în spate spălăm șezlongurile, încep ușor ușor să le scoatem, ne pregătim pentru vacanța de 1 mai, ăsta e obiectivul nostru să facem curat, să igienizăm.”

”Pentru aprilie e super, facem și un pic de curățenie. Noi suntem relocați în Suedia ca să zic așa și vă dați seama ce e aici, foarte cald, e ok”, spune un turist. 

Acest episod cu vreme neobișnuit de caldă pentru această perioadă nu va mai dura din păcate foarte mult, spre mijlocul săptămânii, temperaturile vor scădea din nou și vom ajunge aici pe litoral la maxime de 15 grade Celsius.

Cei care vor să se mai bucure de o zi cu temperaturi de vară la malul mării au la dispoziție și ziua de marți, când se vor înregistra chiar și 30 de grade Celsius.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE