Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reguli noi pe plajele din Grecia: Numărul șezlongurilor va fi limitat începând cu acest sezon estival

Schimbări pe plajele din Grecia, o destinație turistică populară în rândul românilor. Premierul a anunțat că numărul șezlongurilor va fi limitat.

Una dintre reguli spune ca 70% din plajă trebuie să fie fără șezlonguri, pentru a preveni supraaglomerarea. În zonele protejate, această proporție va fi de 85%.

Vacanțe mai scumpe în Grecia

Pe lângă asta, șezlongurile nu vor mai putea fi aproape de apă, ci la o distanța de patru metri, pentru ca toți turiștii să poată ajunge ușor la mare. Vor fi și locuri în care oamenii vor putea merge la plajă doar cu prosopul.

Vacanțele în Grecia s-au și scumpit, pentru că autoritățile elene au impus o așa-numită taxă de climă care ajunge până la 10 euro pe zi. Banii vor fi folosiți pentru restabilirea zonelor afectate de incendiile de vegetație și de inundațiile de anul trecut.

”Autoritățile elene vor să pună mai multă presiune pe afaceriști”

Dan Adrian Drăgan, reprezentant Forum Grecia: ”Autoritățile elene au scultat de protestele care au avut loc anul trecut pe câteva plaje din Grecia. Vor ca anul acesta, pentru noul sezon estival, să impună niște reguli un pic mai stricte decât cele care erau deja în vigoare. Vor ca 70% din plajele care sunt publice în Grecia să fie disponibile celor care nu au posibilități financiare să vină la beach barurile organizate și să poată să vină cu șezlongurile sau cu prosopul lor.

Autoritățile elene vor să pună mai multă presiune pe afaceriști astfel încât legea respectivă să fie respectată, să fie aplicată.

”Sunt amenzi destul de mari”

Turiștii, în acest moment, nu par să fie afectați de această știre deoarece, în principiu, lor le convine ca plaja să fie mai aerisită, să aibă și locuri unde să stea cu prosopul. Cine are bani poate să stea la beach barul organizat.

Sunt amenzi destul de mari, sunt pentru propietarii de afaceri greci de aici”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE