Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nu lăsați frica de zbor să vă strice vacanța: Destinațiile din Europa unde se poate ajunge cu feribotul

Teama de zbor vă poate face să vă simțiți limitat doar la destinații interne - mai ales dacă pentru a merge în străinătate este necesară traversarea unei mări sau a unui ocean.

Dar, pe măsură ce feriboturile cresc în popularitate, chiar și cei mai reticenți la aviație pot ajunge cu ușurință acolo unde își doresc. Ca un bonus, acestea v-ar putea permite, de asemenea, să vă luați mașina sau animalele de companie atunci când plecați în vacanță.

Cererea pentru această metodă alternativă de transport este în creștere, potrivit site-ului de rezervări de călătorii Omio. Acesta spune că au existat 2,6 milioane de căutări pentru "feribot" în ultima lună, iar căutările pentru "feriboturi din Marea Britanie" au crescut cu 46% în ultimele trei luni.

De pe coasta de est a Italiei până la plajele perfecte ale Croației

Cu plecare și sosire în mijlocul orașului, această călătorie cu feribotul evită coșmarul unui transfer de la aeroport. Totuși, călătoria de la Ancona, la 280 km nord-est de Roma, pe Marea Adriatică, la Split, pe coasta de sud-vest a Croației, nu este o călătorie scurtă, având o durată cuprinsă între opt și 12 ore.

Cele mai multe călătorii se fac peste noapte, ceea ce înseamnă că veți ajunge la o oră rezonabilă - asigurați-vă doar că ați rezervat o cabină pentru a avea unde să vă odihniți. Mai multe companii diferite deservesc această rută, cu mai multe curse pe săptămână pe tot parcursul anului. Costul poate varia între 24 și 552 de euro, în funcție de faptul dacă intenționați să călătoriți pe jos sau cu mașina și de numărul de pasageri pentru care faceți rezervarea.

Rămâneți în Split pentru promenada pitorească de la malul mării, restaurantele locale fermecătoare, plajele frumoase și siturile istorice din orașul vechi, situat în interiorul Palatului Dioclețian, vechi de 1.700 de ani.

Acest port este, de asemenea, principalul punct de îmbarcare pentru zeci de feriboturi către insulele dalmate, ducând pasagerii la Hvar, Brac, Vis și Korcula.

Mergeți pe insule în Grecia din Atena

Pornind din Atena, veți avea de ales în ceea ce privește rutele cu feribotul în jurul insulelor grecești. Marea Egee a fost explorată cu barca de secole, ceea ce înseamnă că este probabil cel mai tradițional mod de a vă deplasa.

Călătoriți până la Mykonos în mai puțin de trei ore pentru a avea parte de priveliști incredibile pe drum. De acolo, luați un alt feribot spre alte părți faimoase ale Cicladelor, inclusiv Santorini sau Naxos.

Dacă doriți să evitați aglomerația, încercați să călătoriți spre Rodos și apoi spre unele dintre insulele mai puțin cunoscute, cum ar fi Chalki sau Tilos. Ambele sunt cunoscute pentru turismul mai lent, pentru mulțimile mai mici și pentru eforturile lor de sustenabilitate.

Biletele din Atena pot varia între 30 și 60 de euro. Fiecare salt ulterior vă va costa între 20 și 40 de euro sau mai puțin, în funcție de popularitatea insulei și de durata călătoriei.

De pe coasta de sud a Regatului Unit până în nordul Spaniei: De la Portsmouth la Bilbao

Această călătorie cu feribotul este cea mai lungă de pe listă și durează mai mult de 24 de ore, dar dacă doriți să vă plimbați cu mașina prin Spania, aceasta ar putea fi opțiunea potrivită pentru dumneavoastră. Atât Portsmouth, cât și Bilbao au legături rutiere excelente, aceasta din urmă fiind la doar patru ore de Madrid și la șase ore de Barcelona.

Chiar dacă plănuiți să rămâneți doar în Bilbao, aveți multe de văzut și de făcut. Impregnați-vă de cultură sau vizitați muzeele sale - inclusiv Muzeul Guggenheim Bilbao, care găzduiește câteva opere de artă modernă de renume mondial. De asemenea, ați putea face o excursie de o zi la San Sebastian, vizitând locațiile din Game of Thrones la doar 40 de minute de Bilbao.

Pentru o mașină, vă va costa în medie în jur de 1.200 de euro, iar prețurile pentru pasagerii pe jos sunt puțin mai mici, de 880 de euro. Există, de obicei, două curse între Portsmouth și Bilbao în fiecare săptămână.

Experimentați o traversare cu feribotul diferită de oricare alta: De la Milano sau Roma la Sicilia cu trenul

Compania feroviară italiană Trenitalia oferă ceea ce ar putea fi una dintre cele mai neobișnuite traversări cu feribotul din Europa.

Călătorind din mai multe stații centrale din oraș, trenul dumneavoastră va fi încărcat pe un feribot în stația Villa San Giovanni din Calabria, în sudul Italiei. Veți naviga apoi spre portul Messina înainte ca trenul să fie descărcat, continuând călătoria spre Palermo și Siracusa.

Există servicii pe tot parcursul zilei și, dacă doriți să ajungeți la o oră rezonabilă, mai multe trenuri cu cușetă care circulă pe timpul nopții. Principalele puncte de plecare pentru această rută unică din Sicilia includ Milano, Roma și Napoli, astfel încât este ușor de conectat cu alte rute feroviare europene dacă plănuiți o aventură feroviară mai amplă.

De la Roma sau Napoli, va costa în jur de 100 de euro, dar poate ajunge până la 19,90 euro, în funcție de momentul rezervării. Pentru trenul cu vagon de dormit din Milano, Bologna, Florența, Roma sau Napoli, prețurile încep de la 39,90 euro pentru un pat într-o cabină de patru persoane.

Traversarea Strâmtorii Gibraltar: De la Gibraltar la Maroc

Dacă sunteți hotărât să călătoriți în afara Europei, puteți evita zborul cu avionul luând un feribot. Călătoriți de la Gibraltar la Tanger, în Maroc, într-o oră și jumătate sau mai puțin, pentru doar 25 de euro, dacă rezervați în avans.

De asemenea, puteți pleca din apropiere, din Algeciras sau Tarifa, în Spania, cu șapte rute diferite pentru a traversa Strâmtoarea Gibraltar - poarta de acces între Oceanul Atlantic și Marea Mediterană. Există mai multe traversări pe zi de la numeroși operatori diferiți, dar dacă doriți să vă luați mașina, verificați dacă feribotul pe care îl rezervați o poate găzdui.

La sosirea în Maroc, veți debarca fie la terminalele de feribot din Tangier Ville, în inima orașului, fie la Tangier Med, la aproximativ o oră de mers cu mașina.

Tanger este plin de istorie de explorat, de la Peștera lui Hercule, unde se spune că s-a odihnit eroul mitic, sau farul vechi de 160 de ani de pe Cap Spartel. Plimbați-vă prin souk-uri (piețe) pentru a găsi obiecte de artă și artizanat, inclusiv bijuterii, covoare și ceramică.

Iar dacă doriți să vedeți mai mult din Maroc fără mașină, există trenuri spre Fez și spre popularul centru turistic Marrakesh.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE