Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zelenski îl invită din nou pe Donald Trump pe front, ca să-l facă să înțeleagă cu adevărat războiul

Volodimir Zelenski şi-a reînnoit, sâmbătă, invitaţia adresată lui Donald Trump de a vizita Ucraina. Totodată, liderul ucrainean a spus că îl va însoți personal pe Trump în zona de luptă pentru a putea înţelege mai bine războiul, transmite EFE, citată de Agerpres.

Zelenski: „Sunt dispus să-l însoţesc pe Trump pe linia frontului”

Nu e prima dată când Zelenski îl invită public pe Donald Trump să meargă în Ucraina.

„Depinde de el, de dorinţele lui”, a precizat Zelenski.

„Dacă că domnul Trump vine, sunt chiar dispus să-l însoţesc pe linia frontului. Dacă vorbim despre dialog, trebuie să le arătăm celor care iau decizii ce înseamnă războiul cu adevărat”, a spus Zelenski, în timpul unei intervenţii publice la Conferinţa de securitate de la München, Germania.

De curând, Trump a dat asigurări că va pune capăt războiului dintre Ucraina şi Rusia în 24 de ore în cazul în care va fi ales din nou preşedinte al Statelor Unite. Totodată, fostul președinte american a pledat în această săptămână ca SUA să ofere finanţare Ucrainei sub formă de împrumuturi care urmează să fie rambursate.

Donald Trump spune că declarațiile lui Putin despre el sunt un „compliment imens”

Într-un interviu acordat la Kremlin, Vladimir Putin a fost întrebat pe cine ar prefera să câștige președinția SUA, dintre Joe Biden și Donald Trump. Iar liderul rus a spus că i-ar plăcea să câștige actualul președinte, Joe Biden, pentru că „este mai experimentat și mai previzibil”.

Ulterior, Trump a fost întrebat ce părere are despre declarația liderului rus: „Președintele Putin mi-a făcut un compliment imens. El a spus doar că ar prefera să fie Joe Biden președinte, decât Trump. Acesta este un compliment. Mulți au spus: 'Frate, e prea rău!'. Nu, este un lucru bun”, a spus Donald Trump, în timpul unui miting de campanie din Carolina de Nord.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE