Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vladimir Putin îl preferă pe Joe Biden, în detrimentul lui Trump, pentru că este mai "previzibil"

Rusia ar prefera ca Joe Biden să câștige un al doilea mandat, susține liderul de la Kremlin. Vladimir Putin spune că ar prefera să lucreze cu Biden pentru că are mulți ani de viață politică în spate, ceea ce îl face mai experimentat decât Donald Trump. 

Vladimir Putin are preferințe în chestiunea liderului de la Washington, dar nu exclude că va lucra cu oricine va fi ales. Dar, spune președintele țării care a invadat Ucraina, ar prefera victoria lui Biden, care ar fi o alegere mai bună din punctul de vedere al Rusiei.

Vladimir Putin, președintele Rusiei: ”M-am întâlnit cu (președintele american Joe) Biden în Elveția, deși asta a fost acum câțiva ani, trei ani. Ei bine, au spus despre el că era incapabil, dar nu am văzut nimic de genul acesta, nu am văzut așa ceva. Da, se uita la notițele lui, sincer să fiu, mă uitam și eu la ale mele, nu e mare lucru. Și chestia cu el lovindu-se la cap când ieșea dintr-un elicopter, cine nu și-a lovit capul undeva?”

Biden este mai experimentat și mai previzibil, a spus Putin. Dar vom lucra cu orice lider american în care poporul american are încredere, nu exclude el o eventuală victorie a lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din toamnă.

Vladimir Putin, președintele Rusiei: ”El (Donald Trump) a vrut să-i forțeze pe europeni să-și mărească cheltuielile pentru apărare sau, așa cum a spus el, să ne plătească pentru protejarea lor, pentru deschiderea unei umbrele atomice deasupra capetelor lor. Nu știu, lăsați-i să-și dea seama singuri, acestea sunt problemele lor, dar, probabil, din punctul său de vedere, există un fel de logică în asta. Din punctul de vedere al europenilor, nu există nicio logică și ar dori ca Statele Unite să continue să îndeplinească gratuit unele funcții care s-au dezvoltat de la formarea NATO. Este treaba lor, nici măcar nu văd rostul de a mai avea NATO. Există un singur punct, este un instrument de politică externă pentru Statele Unite.”

Recent, s-a aflat că Donald Trump spunea că europenii nu ar trebui apărați în cazul în care nu alocă mai mulți bani domeniului apărării. Declarația lui Trump a contrastat puternic cu angajamentul lui Biden de a apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO, așa cum alianța se angajează să facă membrii alianței militare în caz de atac. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE