Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

YouTube: Conturile medicilor vor fi certificate, în încercarea de a limita dezinformarea

Publicat de: Elena Moldoveanu

Compania gigant specializată în partajarea de conţinut video online a anunţat joi că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere pe teme legate de sănătate, o modalitate prin care se încearcă limitarea dezinformării, transmite vineri AFP, citată de Agerpres.

Procesul de cerificare include verificarea diplomelor

Schimbarea ar trebui să permită utilizatorilor să recunoască imediat videoclipuri de calitate despre probleme de sănătate, a indicat filiala Alphabet (Google).

Acest lucru ar trebui, de asemenea, să îi ajute pe utilizatori să „găsească şi să interacţioneze cu conţinutul” creat de profesioniştii din domeniul sanitar prezenţi pe platformă, a scris Garth Graham, responsabil din cadrul YouTube, într-o notă publicată pe blog.

Procesul de certificare, care va include în special o verificare a diplomelor, se va adresa şi profesioniştilor şi instituţiilor din domeniul sănătăţii mintale.

Odată cu pandemia de COVID-19, numeroase informaţii false sau înşelătoare asupra afecţiunii şi a vaccinurilor împotriva acesteia au fost difuzate pe internet.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE