Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

YouTube: Măsuri drastice împotriva conținutului dăunător sau înșelător pe subiectul avortului

YouTube a anunțat că va lua măsuri drastice împotriva videoclipurilor care conțin afirmații false despre avorturi sau orice conținut considerat nesigur. Platforma a precizat că va șterge conținutul care promovează avorturile periculoase la domiciliu, precum și dezinformările cu privire la siguranța efectuării acestei proceduri.

Compania a avut inițiative similare și în trecut

Această mișcare vine la aproape o lună după ce Curtea Supremă a SUA a anulat cauza Roe vs. Wade, care a protejat legalitatea avorturilor în această țară timp de aproape 50 de ani. De atunci, în condițiile în care unele state americane au incriminat avortul - afirmațiile false nu au făcut decât să se răspândească și mai mult, iar această dezinformare are un potențial serios de a dăuna sănătății femeilor.

Youtube a anunțat că va lansa, de asemenea, un „panou de informare” pentru a oferi „utilizatorilor context și informații de la autoritățile din domeniul sănătății”. YouTube a adoptat deja o abordare similară pentru alte subiecte, cum ar fi pandemia Covid-19 și schimbările climatice.

La începutul lunii iulie, Google a anunțat, de asemenea, că dacă cineva a folosit platformele sale pentru a căuta o clinică de avort, datele de localizare ale acestuia vor fi șterse automat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE