Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Twitter lansează un joc prin care explică noile setări de confidențialitate

Twitter lansează un joc prin care le explică mai ușor oamenilor despre modificările din cea mai recentă versiune a politicii sale de confidențialitate. În „Twitter Data Dash” jucătorii sunt invitați într-o aventură în lumea pixelilor, unde să învețe noile reguli ale platformei de socializare. Jocul are menirea de a transmite informația într-un limbaj cât mai clar, la polul opus față de jargonul juridic.

„Confidențialitatea ta nu este un joc. Dar am creat unul pentru a te ajuta să înțelegi părțile mai complexe ale politicii noastre de confidențialitate și cum să poți prelua controlul asupra experienței tale pe Twitter.”, se arată într-un mesaj de pe pagina Twitter Safety.

Platforma de socializare îndeamnă utilizatorii să exploreze Twitterverse-ul din orașul PrivaCity, unde aceștia trebuie să învețe să evite tot felul de pericole. Internauții pot alege un caracter care să participe, alături de câinele Data, într-o confruntare, pentru a învăța să evite reclamele periculoase și trolii rău-intenționați care lansează o mare de mesaje ofensatoare. Odată ce utilizatorul strânge suficiente oase (cunoștințe), el poate trece la nivelul următor. Oasele oferă lecții despre noua politică de confidențialitate a Twitter. De exemplu, după primul nivel, jucătorul primește un mesaj care explică modalitatea și scopul pentru care Twitter colectează informații de la utilizatori.

„Folosim informații despre ceea ce faceți pe Twitter – cum ar fi activitatea de profil și subiectele pe care le urmăriți – pentru a vă oferi o experiență personalizată, inclusiv în reclamele pe care le vedeți”, anunță Twitter. Ei explică, de asemenea, modul în care reclamele care sunt activate din contul de Twitter vor afecta ceea ce vede utilizatorul când navighează atât în interiorul, cât și în afara platformei.

Jocul a fost conceput de un freelancer din lumea artei, Momo Pixel și poate fi accesat pe https://twitterdatadash.com. Noua versiune a politicii de confidențialitate a Twitter va intra în vigoare pe 10 iunie 2022. Ea poate fi accesată în întregime aici.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE