Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vulcanul Marapi din Indonezia erupe din nou, ducând la evacuări

Vulcanul indonezian Marapi a erupt duminică, iar cenușa s-a ridicat la 1.300 de metri de pe vârf, la șase săptămâni după o erupție majoră, potrivit agenției geologice a țării, spune Reuters.

Vulcanul din provincia Sumatra de Vest a erupt de cel puțin două ori până duminică la ora 0337 GMT, a precizat agenția, care a cerut evacuarea persoanelor aflate pe o rază de 4,5 km de centrul erupției, existând posibilitatea unor fluxuri de lavă în râuri și văi.

"În cazul în care va avea loc o ploaie de cenușă, îndemnăm locuitorii să folosească și măști pentru a preveni bolile respiratorii", a precizat agenția.

În decembrie, peste 20 de persoane au fost ucise după ce Marapi, unul dintre cei mai activi vulcani din Sumatra, a erupt și a aruncat nori gri de cenușă de până la 3 km înălțime.

Indonezia se află de-a lungul "Cercului de foc al Pacificului", o zonă de mare activitate seismică deasupra mai multor plăci tectonice.

Cenușa vulcanică de la erupția de duminică a acoperit casele din apropiere, vehiculele și corturile de evacuare instalate de agenția locală pentru dezastre, au arătat imaginile Reuters.

Mai mulți locuitori au mers la unitățile sanitare pentru verificări respiratorii, iar autoritățile au distribuit măști.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE