Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mii de oameni escaladează un vulcan activ, în Indonezia. Credincioșii aduc ofrande divinităților în cadrul unei ceremonii vechi de secole

Mii de credincioși hinduși din Indonezia își pun viața în pericol și escaladează un vulcan activ pentru o ceremonie religioasă de mulțumire a divinităților. În imaginile filmate de la înălțime se văd mai mulți oameni care stau chiar pe marginea craterului.

Credincioșii indonezieni escaladează vulcanul activ pentru a aduce ofrandă divinităților, în special, animale și alimente. Toate sunt aruncate în craterul fumegând al vulcanului, în cadrul unei ceremonii religioase vechi de secole. Ofrandele sunt cărate în spate până în vârful muntelui.

”Am adus drept ofrandă mai multe produse precum cartofi, praz, bomboane, gustări și, de asemenea, bani”, spune un participant.

”Avem o mulțime de vaci acasă și aceasta poate fi considerată că este în exces, așa că o aducem aici, pentru a o înapoia lui Dumnezeu”, precizează un altul.

Ceremoniile din acest an, cu participarea turiștilor, au fost organizat pentru prima dată de la debutul pandemiei de Covid-19. Anul trecut, autoritățile au permis accesul pe munte doar unui număr limitat de credincioși. Evenimentul religios din Indonezia își are rădăcinile în secolul al XV-lea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE