Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vouchere cadou de 8 martie. Femeile pot primi tichete în valoare de 300 de lei, în 2024

Ziua Femeii este încă un prilej în care angajatorii pot oferi vouchere cadou, conform legii. Plafonul de 150 de lei a fost majorat la 300 de lei, la finalul lunii decembrie 2021, prin OUG.

Această decizie a fost luată pentru ca tichetele cadou oferite pentru ocaziile speciale să fie considerate netaxabile.

Cadoul nu este supus impozitului pe venit și contribuțiilor sociale obligatorii, potrivit Codului fiscal.

Mulţi angajatori, mai ales în domeniul privat, oferă pe lângă aceste tichete-cadou de 8 martie şi o zi liberă tuturor angajatelor.

”În cazul cadourilor în bani şi/sau în natură, inclusiv tichetele cadou, oferite de angajatori, veniturile sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte, cu fiecare ocazie din cele de mai jos, nu depăşeşte 300 lei.

Partea care depășește valoarea maximă de 300 lei, reprezintă venit impozabil din salarii și se va datora impozit pe venit din salarii si contribuții sociale obligatorii”, informa ANAF.

Situațiile în care pot fi acordate voucherele cadou:

  • cadouri oferite angajaţilor, precum şi cele oferite pentru copiii minori ai acestora, cu ocazia Paştelui, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase;
  • cadouri oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie;
  • cadouri oferite angajaţilor în beneficiul copiilor minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 iunie.

Ziua Internațională a femeii este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a sărbători atât realizările sociale, politice și economice ale femeilor, cât și pentru a onora lupta împotriva discriminării și violenței care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii.

Este un punct focal în mișcarea pentru drepturile femeilor, atrăgând atenția asupra unor probleme precum egalitatea de gen, drepturile reproductive și abuzul împotriva femeilor. De 8 martie, în unele culturi, femeilor și fetelor li se dăruiesc cadouri, flori sau alte atenții.

Ziua Internațională a Femeii a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU. ONU a sărbătorit pentru prima dată Ziua internațională a femeii pe 8 martie, în 1975

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE