Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Volodimir Zelenski a făcut bilanțul războiului la final de an și anunță ferm: Ucrainenii nu sunt gata să renunțe la țara lor

Sfârșitul războiului din Ucraina depinde de mulți factori, dar în primul rând - de ucraineni. Este mesajul transmis de Volodimir Zelenski la conferința de presă anuală.

Liderul de la Kiev a subliniat că ucrainenii nu sunt gata să renunțe la țară. El a mai anunțat că mai multe sisteme noi de apărare Patriot și NASAMS vor ajunge în statul aflat în război. De asemenea, el a catalogat decizia Consiliului European de a deschide negocierile de aderare a Ucrainei la UE drept una istorică.

Zelenski: „Viitorul îl vom alege noi, nu Federația Rusă”

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Ne luptăm pentru independența noastră, pentru țara noastră, pentru viitorul nostru. Viitorul pe care îl vom alege noi, noi înșine, și nu viitorul pe care îl alege Federația Rusă”.

„Aș vrea să aduc mulțumiri Serviciului de Securitate al Ucrainei, Marinei, departamentelor de informații pentru victoria majoră înregistrată în Marea Neagră. Aceasta este parte a operațiunii noastre din sud și, într-adevăr, nu mulți pot vedea și înțelege. Dar toți, în Ucraina și în afară, prețuiesc mult faptul că flota rusă nu mai domină Marea Neagră. Nu ne mai poate influența deciziile privind ceea ce exportăm și nici mai poate încerca să blocheze economia ucraineană”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE