Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucrainenii comemorează victimele războiului. Obiceiul are loc anual, dar acum este marcat de numărul mare al tinerilor morți

Familiile ucrainene au comemorat victimele războiul împotriva Rusiei. Este o tradiție pentru ucraineni să meargă la cimitire în prima duminică după Paștele ortodox, când începe săptămâna de rugăciune.

Oamenii aduc mâncare la cimitir, unde se roagă lângă mormintele rudelor și prietenilor lor. În orașul Krîvîi Rih, mulți dintre cei care au venit să își viziteze rudele au trecut și pe la o nouă zonă a cimitirului principal.

Tatiana Platina, Locuitoare din Krîvîi Rih: Ziua comemorării în Ucraina este sărbătorită, de obicei, în prima duminică de după Paște. Ne amintim de rudele noastre, dar înainte ne aminteam de bunicii și bunicile, de cei care și-au trăit deja viața, dar anul acesta, această zi este neobișnuită, deoarece în ultimul an am îngropat mulți dintre prietenii noștri și oameni pe care îi cunoaștem.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a îndemnat pe ucraineni să respecte și să susțină soldații aflați în prezent pe câmpul de luptă.

”Este important să înțelegem că în fiecare dintre orașele noastre, în fiecare sat, oriunde, este acum, mai mult sau mai puțin, liniște. Peste tot unde astăzi a fost doar o zi liniștită și însorită de primăvară, fiecare zi de acest fel este câștigată de luptătorii noștri în confruntările brutale de pe front, zi de zi”, a spus Volodimir Zelenski.

Între timp, în Harkov a avut loc un exercițiu militar ucrainean. Voluntari ai brigăzii de asalt „Spartan”, care fac parte din Garda Națională a Ucrainei, au efectuat operațiuni tactice. Printre acestea, pregătire tehnică militară, precum și conducerea și evacuarea vehiculelor blindate de transport.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE