Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Harkov: O familie a supraviețuit după ce o rachetă rusească a căzut în curtea casei

O familie a scăpat cu viață după ce o rachetă a explodat, sâmbătă seară, în curtea unei case din satul Kotliary din nord-estul Ucrainei.

Au fost distruse două locuinţe şi avariate alte zece. Dar, potrivit localnicilor, nicio persoană nu a fost ucisă sau rănită, scrie Agerpres.

"M-am gândit: Dacă, fereşte Dumnezeu, cade o rachetă?"

Proprietarul casei în curtea căreia a căzut racheta S-300, Victor Pavlovici, citea, la momentul respectiv, o carte, iar suflul exploziei l-a aruncat din scaun direct pe podea. Atât el, cât şi fiul său, soţia şi copilul acestuia au scăpat cu viaţă.

"Eram în faţa geamului şi citeam o carte. Și m-am gândit «De ce stau în faţa geamului? Dacă, fereşte Dumnezeu, cade o rachetă?». Doar m-am gândit la asta şi peste zece minute am auzit o explozie puternică, nu glumă. Geamul cade peste mine, eu cad din fotoliu şi mă prăbuşesc pe podea. S-a întrerupt lumina. Am vrut să ies din casă. Am căzut, m-am lovit la genunchi şi, deodată, m-am gândit la familie. Eram cu nepotul în casă şi îl aud strigând: «Bunicule eşti viu?». I-am răspuns: «Sunt viu». I-am spus să fugă repede la părinţi, care au scăpat şi ei cu viaţă", a declarat bărbatul de 85 de ani.

În curte se aflau şi patru autoturisme, care au fost complet distruse.

"Prin aceste lansări de rachetă, ruşii nu fac decât să creeze frică şi panică", a declarat fiul bătrânului.

Armata rusă a lansat, sâmbătă seară, cinci rachete asupra regiunii Harkov. Una dintre ele a explodat în aer deasupra unei fabrici de conserve de legume, serele şi mai multe clădiri fiind avariate.

Harkovul, aflat la frontiera cu Rusia, este al doilea oraş ca mărime din Ucraina, după Kiev.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE