Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Izolată de Occident, Rusia și-a organizat propriul Festival de Film. Ce alte țări au participat la evenimentul din Moscova

Izolată de restul lumii, Rusia și-a organizat propriul festival de film. La Moscova s-a desfășurat o nouă ediție a Festivalului Internațional de Film. Au fost difuzate doar producții filmate în Iran, China, India sau Bangladesh.

Vedetele cinematografiei din Rusia au călcat pe covorul roșu așezat în fața Teatrului Rusia. Festivalul a fost organizat de Uniunea cineaştilor. În 1995, Mihalkov a luat Oscarul pentru filmul “Burnt By The Sun”, o dramă despre epurările staliniste. Astăzi, Nikita Mihalkov, este un susținător al Kremlinului.

”Cred că este minunat că nu am avut dubii dacă să organizăm sau nu acest festival. Ar trebui să fim recunoscători celor care au venit în țara noastră având în vedere situația în care ne aflăm.

Iar ei ar trebui să ne fie recunoscători nouă pentru că rămânem pe poziții și credem în cee ace facem.”, a declarat Nikita Mihalkov, președintele Uniunii cineaștilor din Rusia.

Cine a mai participat la Festivalul de Film de la Moscova

Oaspeții Festivalului de Film de la Moscova au fost actori și regizori din India, China, Mexic sau Bangladesh.

Criticii de film din Rusia spun că războiul din Ucraina nu a modificat lista invitaților la festival. Moscova nu a fost niciodată parte a cinematografiei mondiale.

Interesant este că Festivalul de Film de la Moscova a rămas același, nu s-a schimbat în ciuda evenimentelor politice din ultimul an.

Evenimentul este organizat în același mod de mult timp. În ultimii zece ani, Festivalul de Film de la Moscova a rămas la fel.

Altfel spus, evenimentul nu a fost niciodată încadrat printre evenimentele organizate pe plan international.

După ce armata rusă a invadat Ucraina, marile studiouri de film de la Hollywood s-au retras din Rusia. În consecință, cinematografile rusești au înregistrat mari pierderi financiare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE