Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dracula Film Festival, maratonul filmelor de groază

Pasionații filmelor de groază s-au strâns la Brașov la festivalul internațional de film ”Dracula”. Sute de filme de lung și scurt metraj s-au înscris în competiție.

Alexandru Ichim – jurnalist Euronews: Spectatorii care au venit la deschiderea Dracula Film Festival au avut parte de un decor înspăimântător. Aceștia au avut ocazia să își facă poze în diferite locații, înainte de începerea filmului.

Cea de-a zecea ediție Dracula Film Festival a început cu filmul Halloween - Sfârșitul.

Ce au spus pasionații de film prezenți la festival

„Halloween Ends, am văzut că e direct coperta cu Michael Maier, cred că am văzut filme cu el de 10 ani încoace și pentru asta am venit.”

„Nu prea mă uit la filme de groază, dar m-a tentat. Mi-a plăcut grafica de anul acesta și chiar m-a invitat să vin. Mi se pare foarte interesant.”

Dracula Film Festival nu este doar un maraton de filme de groază, ci și o competiție internațională la care participă peste 400 de filme de lung metraj.

„La Dracula e clar pentru ce vii. Vii pentru filme de groază.”

Ioan Big – director Dracula Film Festival Brașov: Avem o serie întreagă de avanpremiere de filme care vor fi văzute de publicul român de abia peste câteva zile, săptămâni. De trecut de filme, care sunt deja clasice ale genurilor filmului fantastic, horror, thriller, care au împlinit anul acesta 50, 40 sau chiar 100 de ani: capodopera Nosferatu, care va fi însoțită de un concert cu totul special.

Festivalul Dracula se desfășoară în trei săli de cinema din Brașov, până pe 16 octombrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE