Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

GALERIE FOTO: Personaje din filme și benzi desenate s-au întâlnit la Festivalul Comic Con din New York

Fanii costumați să surprindă cât mai fidel tipologia personajelor din filmele cu supereroi s-au înghesuit la deschiderea festivalului Comic Con din New York. Peste 200 de mii de vizitatori vor participa la acest eveniment emblematic pentru cultura pop. Comic Con reprezintă și un prilej pentru producătorii de film să-și promoveze produsele pentru publicul captiv al francizelor cu supereroi.

Comunitatea de fani ai benzilor desenate și filmelor

Festivalul Comic Con din New York reprezintă un teren de joacă pentru copiii și adulți, care pozează în costume excentrice, replici ale supereroilor din francizele Marvel sau DC. Ediția de acum este prima fără restricțiile impuse în pandemie și a înregistrat o creștere de 50 de mii de fani față de anul trecut. Mulți participanți mărturisesc însă că vin doar pentru socializare.

„Este clar vorba despre prieteni. Eu sunt un veteran la Comic Con. Și o fac de mult timp, așa că știu la ce să mă aștept deja. Sunt aici pentru prietenii pe care mi i-am făcut de-a lungul anilor. Mă aflu aici să-i văd pe oamenii pe care nu i-am mai văzut de când a început COVID-ul,” a spus un participant la festival.

Alți participani vin pentru că vor să se simtă din nou tineri și apreciază că evenimentul a reunit comunitatea de fani ai benzilor desenate și filmelor din care s-au inspirat. Pentru unii, venirea la Comic Con reprezintă un cadou în avans pentru Crăciun, având în vedere costurile confecționării unui costum insolit.

VEZI GALERIA
14 imagini

„Este ca și cum aș readuce energia pe care am crezut că am pierdut-o odată cu vârsta. Dar să văd multiple comunități aici m-a ajutat să mă îndrăgostesc încă o dată de această cultură și am realizat că energia nu s-a pierdut, ci îi lipsea scânteia... Iar acum ne-am întors, ceea ce este minunat,” a declarat un participant la festival.

Comic Con este un eveniment-franciză în sine care are loc, la date diferite, în mai multe orașe din lume, inclusiv la București.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE