Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO Frumusețea, tema Festivalului de Teatru de la Sibiu. Primele impresii ale spectatorilor

În cele 29 de ediții ale Festivalului de Teatru de la Sibiu, organizatorii au ales o temă care să reprezinte evenimentul, de-a lungul celor 10 zile. Dacă în alți ani, festivalul a stat sub semnul toleranței, al creativității sau al iubirii, anul acesta, tema aleasă este „Frumusețe”.

Anul acesta, la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, spectatorii sunt îndemnați să plece într-o călătorie imaginară, dar cât se poate de firească: să caute frumosul.

Reporter: Ce înseamnă frumusețea pentru tine?

”Pentru mine, frumusețea înseamnă să stau împreună cu familia mea, să mă joc și să-mi trăiesc viața.”, spune unul dintre participanții la Festivalul de Teatru de la Sibiu.

”În general, pentru mine înseamnă calm. Mult calm și fericire. Ca Elfii.”, a adăugat un altul.

Ediția din 2022 se va desfăşura atât în format fizic, cât şi hibrid. O parte dintre reprezentaţiile din cadrul Festivalului, care vor avea loc în săli de spectacole, în spaţii neconvenţionale, în biserici şi în pieţele centrale ale Sibiului, vor putea fi urmărite şi pe site-ul oficial FITS, pe platforma digitală de streaming a FITS, www.scena-digitala.ro, precum şi pe pagina de Facebook şi canalul YouTube ale Festivalului.

Vor fi transmise tot online şi alte spectacole marcante ale scenei contemporane internaţionale, care nu vor putea ajunge la Sibiu, dar care vor fi jucate la ore special programate pentru FITS, în spaţiile unde au fost realizate, în ţări precum Franţa, Germania, Ucraina, Republica Moldova, Canada, Japonia, Coreea de Sud, SUA și Australia.

FITS păstrează tradiţia marilor reprezentaţii în spaţii deschise, la care accesul publicului va fi liber, iar suplimentar va difuza, în mediul online, o serie de spectacole cu acces gratuit.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE