Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Polonia vrea să aibă cea mai puternică armată terestră din Europa în doi ani

Polonia vrea să construiască una dintre cele mai puternice armate din Europa, a declarat ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak.

Acesta a spus că Polonia vrea să aibă cea mai puternică armată terestră din regiune în termen de doi ani, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Declaraţia ministrului fost făcută la un eveniment de campanie în orașul Wolomin, în contextul în care partidul de guvernământ din care face parte, Lege şi Justiţie, începe să facă apel la bunăvoinţa alegătorilor înaintea alegerilor parlamentare programate să aibă loc la toamnă.

"Dacă alegătorii, dacă poporul, ne mai dau un mandat, atunci ne putem întâlni din nou aici, la Wolomin, peste doi ani şi vă pot arăta că armata poloneză va fi cea mai puternică armată terestră din Europa", a afirmat Blaszczak, citat de agenţia de presă PAP.

Guvernul de la Varşovia condus de partidul Lege şi Justiţie este unul din cei mai convinşi susţinători, din punct de vedere politic şi militar, ai Ucrainei.

Polonia, membru NATO, nu numai că furnizează vecinului său tancuri, avioane de luptă şi cantităţi mari de alte tipuri de armamente, dar îşi sporeşte viguros propria armată şi îşi creşte cheltuielile pentru apărare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE