Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Traficul din București, pe locul 8 în lume. Capitala ocupă locul 4 în Europa, în topul orașelor aglomerate

Când vine vorba de ambuteiaje, suntem printre campioni. Bucureștiul se află pe locul 8 în lume și pe locul 4 în Europa, în topul orașelor cu cel mai aglomerat trafic auto.

Șoferii din Capitală au pierdut 150 de ore în ambuteiajele din trafic, la orele de vârf, conform clasamentului realizat de producătorul de sisteme GPS Tomtom, pentru anul 2023.

Viteza medie de deplasare a fost de doar 17 km/h. Astfel, o distanță de 10 kilometri a fost parcursă în mai mult de 27 de minute, când traficul era de coșmar.

Cel mai aglomerat trafic din lume îl găsim însă în Londra. Acolo, 10 kilometri sunt parcurși în 37 de minute. Iar pe locul doi se află capitala Irlandei, unde șoferii pierd anual, în ambuteiaje, 158 de ore.

Două orașe din India figurează, de asemenea, în topul traficului. Vorbim de Bengaluru, cu un timp mediu de 28 de minute și 10 secunde la 10 km și Pune, cu o medie de 27 de minute și 50 de secunde.

Pe locurile nouă și zece se află Manila, în Filipine, cu 27 de minute și 20 de secunde, precum și Bruxelles, în Belgia, cu 27 de minute la 10 km.

Clasamentul se bazează pe datele privind călătoriile efectuate de șoferi anonimi pe o rază de 5 km de centrul orașului din 387 de orașe din 55 de țări, pe parcursul anului 2023.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE