Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

Siguranța copiilor pe TikTok. „Mamele de pază” dau sfaturi despre protejarea minorilor

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

În Social Media, 2022 înseamnă TikTok. Platforma ar fi încheiat prima parte a anului cu mai bine de un miliard de utilizatori activi în medie, în fiecare lună.

Neoficial, va ajunge la un miliard și jumătate până în iarnă.

Totuși, există multe semne de întrebare pe tema siguranței copiilor care au conturi, sau chiar fără conturi, pe platformă. În acest context, peste ocean, se pun bazele unei mișcări digitale aparte: așa-numitele „Mame de pază”.

Ce fac „mamele de pază”?

Pe scurt, mamele și-au făcut conturi și vorbesc despre cât de expuși sunt copiii în discuții cu străinii, pe internet. De asemenea, dau sfaturi despre cum ar trebui protejați cei mici de hărțuitori sau de conținut care instigă la ură. Și, foarte important, trag un semnal de alarmă pentru părinții care dau prea multe detalii despre identitatea minorilor.

Sarah Adams este una dintre așa-numitele „Mame de pază”. Clipurile sale despre siguranța celor mici în social media adună milioane de vizualizări.

Pentru părinții care sunt îngrijorați de prezența copiilor lor pe platformă, Sarah are un sfat:

„Să se educe, să învețe cum funcționează platforma și ce fel de conținut văd copiii dumneavoastră. Așa că ar trebui să descărcați voi înșivă aplicația pentru a fi conștienți de modul în care copiii voștri folosesc platforma.”

TikTok se bazează pe utilizatori și pe sisteme algoritmice pentru a semnala conținutul potențial periculos, care este apoi analizat pentru a determina dacă ar trebui sau nu să fie eliminat.

Compania a precizat pentru Euronews că „menținerea siguranței oamenilor este prioritatea principală”.

Teoretic, TikTok încurajează comunitatea să raporteze conținutul neadecvat, însă „Mame de pază” susțin că platforma nu face suficiente eforturi pentru a le proteja copiii. Greul cade pe umerii părinților.

Distribuie

Taguri