Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

#TheCube: Anularea Roe vs. Wade. Utilizatorii TikTok fac oferte pentru americance

După ce Curtea Supremă a Statelor Unite a anulat dreptul constituțional la avort și a scos America în stradă, social media și-a intrat în rol. Pe TikTok, femeile cu cetățenie americană, ajunse în fața deciziei, sunt invitate codificat în Canada, unde pot urma procedura, pot primi cazare și tot sprijinul de care au nevoie.

„If we go down, we go down together”. Sunt versuri ale trupei Chainsmokers, a cărei piesă, „Paris”, însoțește mesajele codificate de pe TikTok.

Pentru a evita orice fel de problemă, unii dintre utilizatorii platformei fac oferte pentru americance, sub pretextul unor excursii sau vacanțe.

Canadianca Laurel, care are 155 de mii de urmăritori pe TikTok, a scris: „Pentru prietenele mele americance: Locuiesc la 20 de minute de granița cu Michigan. Dacă vreți să veniți să vedeți animalele din fermă” în weekend, anunțați-mă. Vă pot oferi un spațiu sigur în timp ce vă recuperați după ce ați văzut animalele din fermă.”

Între timp, Laurel a postat și alte clipuri, în descrierea cărora a adăugat:  „oferta rămâne în picioare”, alături de hashtagurile #roevwade și #noUterusNoOpinion.  Primele două au peste trei milioane de vizualizări.

Un alt influencer a anunțat, tot pe TikTok, că locuiește la 45 de minute de Cascada Niagara, unde „există o mulțime de locuri interesante de vizitat”.

În descrierea clipului au apărut hashtaguri precum #roevwade și #IfWeGoDownThenWeGoDownTogether. Tânăra a lăsat să înțeleagă că va lua în gazdă doritoarele, după care ar putea „petrece ziua explorând obiectivele turistice”, aluzie la procedura medicală.

Ea a mai spus că oaspeții ar putea, de asemenea, „să se odihnească și să se relaxeze”  în casa ei după aceea -e vident, vorbim despre recuperarea post intervenție.

Anularea deciziei Roe versus Wade a dus la proteste masive, în toate metropolele americane. O mulțime de staruri de la Hollywood și nu numai au luat poziție și au criticat Curtea Supremă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE