Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șeful companiei Rheinmetall susține că Europa are nevoie de zece ani pentru a-și umple stocurile de muniție

Șeful companiei Rheinmetall susține că Europa are nevoie de zece ani pentru a-și umple stocurile de muniție. Din cauza furnizării de muniție Ucrainei, țările din UE și-au epuizat depozitele.

În aceste condiții, producția nu face față necesităților de pe frontul din Ucraina, iar șeful unuia dintre cei mai mari producători europeni de armament, Rheinmetall, aduce vești proaste. Armin Papperger spune că Europa va avea nevoie de zeceani pentru a-și reface stocurile, având în vedere invazia Rusiei.

Europa ar avea nevoie de zece ani pentru a-și reface stocurile de muniție

Avertismentul lansat de șeful gigantului german Rheinmetall a fost făcut în timpul unei ceremonii în care acesta a asistat la turnarea primelor cupe de beton pentru o fabrică din Saxonia Inferioară, unde vor fi investiți peste 300 de milioane de dolari.

Fabrica va avea o capacitate de producție anuală de 200.000 de proiectile de artilerie. La eveniment a participat cancelarul german Olaf Scholz, ministrul apărării Boris Pistorius și premierul danez Mette Frederiksen.

"Suntem în regulă peste trei, patru ani, dar pentru a fi cu adevărat pregătiți, avem nevoie de zece ani. Trebuie să producem 1,5 milioane de cartușe în Europa. Atât timp cât avem acest război, noi trebuie să ajutăm Ucraina, dar mai târziu vom avea nevoie de cel puțin 5 ani și 10 ani pentru a umple cu adevărat depozitele", a spus Armin Papperger, conform BBC.

Dar Rusia ar urma să ajungă în curând la o capacitate anuală de producție de două milioane de proiectile, adică dublu față de capacitatea pe care o avea înaintea declanșării războiului din Ucraina, conform unui material publicat de New York Times în septembrie 2023.

Olaf Scholz și-a luat angajamentul ca Germania să aloce, pentru Apărare, 2% din PIB, însă până acum nu s-a concretizat. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat și el că Europa trebuie să-și mărească producția de armament și muniție, pentru a mări livrările către Ucraina.

În ultimele luni, mai mulți oficiali militari europeni de rang înalt au avertizat că există riscul unui conflict între Rusia și unele membre NATO.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE