Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. Sebastian Burduja s-a dus cu motocicleta la Biroul Electoral Municipal să își depună candidatura

Sebastian Burduja, candidatul PNL pentru Primăria București, a ajuns la Biroul Electoral Municipal București pe motocicletă, ca să își depună candidatura.

27/04/2024 , 12:16

Burduja și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei

Burduja a venit la sediul Biroului Electoral Municipal București cu motocicleta, fiind aplaudat din toate părțile de liberalii prezenți la eveniment.

Candidatul PNL pentru Primăria Generală a dat mâna cu cei prezenți și a ținut și un discurs, în care a accentuat faptul că are un plan deja pentru bucureșteni și o echipă pe care se bazează.

„Am un plan pentru Bucureşti, l-am prezentat de multă vreme. Am o echipă, spre deosebire de alţii nu sunt singur în această luptă şi nu voi fi singur în biroul de primar general, copleşit de teancuri de hârtii. Am foarte multă energie şi foarte multă dorinţă să las ceva în urma mea”, a spus Burduja.

Burduja l-a provocat pe Nicuşor Dan la o dezbatere. 

Știrea inițială:

Sebastian Burduja își depune candidatura pentru Primăria Capitalei: „Avem un plan, avem echipă, avem energie”

PSD și PNL l-au scos din joc pe medicul Cătălin Cîrstoiu și vor avea candidați separați pentru Primăria Capitalei. Gabriela Firea și Sebastian Burduja își vor depune, în acest weekend candidaturile, pentru alegerile din 9 iunie. Sâmbătă, președintele PNL, Nicolae Ciucă, va fi și el prezent la lansarea candidatului pentru Primăria Capitalei, Sebastian Burduja.

Sebastian Burduja își depune candidatura pentru Primăria Capitalei

Burduja a transmis un mesaj pe Facebook în care a vorbit despre „răul cel mai mic” când vine vorba de Primăria Capitalei.

Burduja a transmis un mesaj pe Facebook: „Facem primul pas pentru Schimbarea Bucureștiului. La ora 11:00, la sediul Biroul Electoral Municipal, îmi voi depune candidatura la Primăria Generală, în prezența președintelui Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, și a tuturor celor care ne susțin”.

„Este timpul să oferim bucureștenilor singura cale, nu răul cel mai mic. Vă aștept pe toți alături de mine mâine să începem Bucureștiul Viitorului: avem un Plan, avem echipă, avem energie cât cuprinde”.

Actualul ministru al Energiei a precizat zilele trecute că în actuala campanie pentru Primăria Capitalei trebuie prezentat „un model liberal de administraţie”.

Coaliția a decis, după o zi întreagă de discuții, să meargă mai departe cu candidați separați la alegerile pentru Primăria Capitalei. Nici PSD, nici PNL nu au mai dorit să îl susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu, vizat de acuzații de incompatibilitate de ANI.

Burduja și Firea au fost nevoiți, astfel, să strângă în grabă semnăturile necesare pentru înscrierea necesară în această cursă electorală, astfel că, în acest weekend, cei doi își vor depunde semnăturile și vor intra în mod oficial pe buletinele de vot pentru alegerile locale. Burduja merge sâmbătă la Biroul Electoral Municipal, iar Firea, duminică.

Ce șanse au Sebastian Burduja și Gabriela Firea în cursa pentru Primăria Capitalei 

În ceea ce privește șansele pe care le au ambii în cursa cu Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone, cei doi contracandidați care, de asemenea, și-au înregistrat în această săptămână candidaturile pentru Primăria Capitalei, cele două partide aflate la guvernare spun că pentru Sebastian Burduja nu sunt speranțe foarte mari că ar putea câștiga fotoliul de primar al Capitalei, în schimb social-democrații sunt convinși că Gabriela Firea are în acest moment prima șansă de a deveni noul primar al Capitalei. 

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că Gabriela Firea are puterea de a atrage tot electoratul de stânga din Capitală, pentru a o vota și astfel să scadă foarte mult scorul lui Cristian Popescu Piedone.

În ceea ce-l privește pe Sebastian Burduja, spunea președintele PNL, Nicolae Ciucă, că acesta ar putea cel mult să strângă voturi din partea votanților nehotărâți, însă partidul nu are speranțe foarte mari că acesta ar putea să-i învingă cei trei principali contracandidați la scrutinul din data de 9 iunie.

Burduja: Dacă Firea era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aş fi înscris în cursă

Candidatul PNL la funcţia de primar al Capitalei, Sebastian Burduja, afirmă că s-a înscris într-o cursă electorală "strânsă", în care sunt "patru candidaţi cu şanse", iar voturile se vor fragmenta, potrivit Agerpres.

"Din păcate, fiecare zi care a trecut în aceste dezbateri, retrageri, scenarii, sondaje, comentarii, ipoteze a fost o zi pierdută în care nu s-a vorbit despre Bucureşti. (...) Acest lucru a avantajat în mod cert primarul în funcţie. (...) În Bucureşti, PNL a desemnat un candidat propriu după opt ani. (...) Eu cred că este o cursă deschisă în care cei patru candidaţi au o şansă să câştige şi eu cred că alegerile vor fi strânse. Pe 9 iunie va fi o bătălie strânsă, între 20 - 30% între cei patru. (...) În actuala formulă, în care există patru candidaţi cu şanse, este creată premisa ca cel mai bun să câştige, pentru că voturile se vor fragmenta, probabil, între cei patru, şi atunci fiecare dintre noi avem o şansă să fim pe primul loc", a afirmat Burduja, vineri, la Digi 24.

El a punctat că "nu se ia după sondaje" ci că doreşte să prezinte bucureştenilor o alternativă, Bucureştiul "fiind cel mai important motor al României”.

"Ceilalţi trei candidaţi sunt sau au fost primari în Bucureşti. Bucureştenii s-au lămurit ce au reuşit să facă. Dacă sunt mulţumiţi sau consideră că ei au făcut o treabă bună, îi rog să nu mă voteze. (...) Pentru mine funcţia nu e o miză în sine. Nu am alergat după funcţii. Pentru mine, e o miză să prezint ideile şi valorile mele bucureştenilor. Asta este important. Că unii colegi consideră că, în 2028, vor fi şanse mari, este analiza lor. Oricum eu nu mă lupt pentru un fotoliu de primar, mă lupt pentru ideile mele. Este un tablou în care sunt trei candidaţi care reprezintă, din punctul meu de vedere, trecutul şi ştim, ne-am lămurit, ce pot şi ce nu pot să facă şi există candidatura mea care înseamnă o şansă de schimbare a Bucureştiului, o şansă care se bazează pe un plan foarte concret, pe o echipă şi pe rezultatele avute în funcţiile publice pe care le-am avut. Cred că într-un timp scurt, şi la Digitalizare şi la Energie, am livrat performanţă", a adăugat Burduja.

Întrebarea pe care Burduja i-a transmis-o Gabrielei Firea a fost: "Ce nu a făcut în primul mandat şi crede că ar putea face acum, în 2024?"

Burduja a precizat că, începând de luni, va fi în concediu fără plată la Ministerul Energiei şi atribuţiile sale de ministru vor fi delegate secretarului general.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Coaliția a stabilit calendarul alegerilor din 2024 în România. Alegerile locale și cele europarlamentare au fost comasate, iar alegerile prezidențiale au fost devansate.

9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;

15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);

8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE