Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sebastian Burduja, candidat PNL la Primăria Capitalei: ”Din respect pentru bucureșteni, trebuie să le prezentăm un model liberal de administraţie”

Sebastian Burduja va fi candidatul PNL la Primăria Capitalei. Actualul ministru al Energiei, aflat la Seul, a afirmat că în actuala campanie pentru Primăria Capitalei, trebuie prezentat "un model liberal de administraţie".

"Toate aceste cancanuri (...) este neplăcut pentru bucureşteni. Din respect pentru ei, trebuie să să mergem înainte şi să le prezentăm un model liberal de administraţie", a spus ministrul Energiei, adăugând că "întotdeauna" a pus interesul oamenilor "mai presus".

Burduja: "Îmi doresc să văd o campanie fără atacuri între niciunul dintre participanţi”

"Îmi doresc să văd o campanie fără atacuri între niciunul dintre participanţi, să fie o campanie altfel, pentru democraţia adevărată. Aşa trebuie să fie România, după 34 de ani, în care să vorbim realmente pentru bucureşteni pe soluţii, pe programe, pe investiţii, cum ar trebui să arate o capitală europeană. Asta este miza. Poate Bucureştiul să dea exemplul unei altfel de campanii?", a arătat Sebastian Burduja, potrivit Agerpres.

Coaliția a decis, după 14 ore de discuții, să meargă mai departe cu candidați separați la alegerile pentru Primăria Capitalei. Nici PSD, nici PNL nu au mai dorit să îl susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu, vizat de acuzații de incompatibilitate.

Astfel, candidatul PSD va fi Gabrela Firea, fost primar al Capitalei între 2016 și 2020. Liberalii l-au ales pe Sebastian Burduja, ministru al Energiei și președinte PNL București.

Calendarul alegerilor din România în 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Calendarul alegerilor din România în 2024 a fost stabilit de coaliția PSD-PNL.

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • 15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);
  • 8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE