Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Gabriela Firea: Nu vreau să-l jignesc pe Piedone, dar aș face lucruri la Primăria Capitalei mai bine decât el

Întrebată dacă se consideră un candidat mai bun decât Piedone, Gabriela Firea a spus, vineri, într-un interviu la Digi24, că „nu vrea să îl jignească”, dar că da, susține că ar face treabă mai bună decât candidatul PUSL la Primăria Municipiului București, asta pentru că și are mai multă experiență. Desemnată de PSD drept candidat la alegerile pentru Primăria Capitalei, Firea a mai adăugat și că Piedone ar trebui să se retragă din cursă, pentru că așa ar fi normal.

Gabriela Firea: Nu vreau să-l jignesc pe Piedone

Vă considerați un candidat mai bun decât domnul Piedone?

Gabriela Firea: „Nu vreau să-l jignesc. Și dumnealui cunoaște administrație, a condus foarte bine un sector. Poate să-l conducă și mai departe. Dar Primăria Capitalei este cât șase, șapte ministere. Este vorba despre o capacitate administrativă pe care mulți nici nu o intuiesc. Toți putem învăța, nu spun asta (n.r. că Piedone n-are anvergură de Primar General). Nici eu n-am știut la început totul și m-am bizuit pe specialiști.

Dar cred că aș putea să fac aceste lucruri mai bine pentru că am fost acolo, cunosc proiectele și pentru că atunci când am pierdut, am pierdut la diferență mică față de actualul primar în urma unei campanii furibunde, negative, la adresa mea. Nu neapărat că mi s-a negat competența, mi s-au pus alte etichete. (…)”.

Firea a mai spus și că „ar fi o normalitate” retragerea lui Piedone din cursa electorală.

„Ar fi o normalitate. Noi am colaborat bine în campania trecută, dumnealui a mers pe teren, a vorbit cu bucureştenii - Votaţi-mă pe mine la Sectorul 5 şi pe Gabriela Firea, la Capitală - şi am câştigat 45% şi îi mulţumesc. Cred că am putea colabora în continuare de această manieră. Pentru că a spus (...) că doreşte ca în Bucureşti să se întâmple altceva, să nu mai fie actualul primar în funcţie şi cred că eu am argumente mai puternice pentru a intra în competiţia cu actualul primar”, a mai adăugat aceasta, potrivit sursei citate.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Coaliția a stabilit calendarul alegerilor din 2024 în România. Alegerile locale și cele europarlamentare au fost comasate, iar alegerile prezidențiale au fost devansate.

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • 15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);
  • 8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE