Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Oferta lui Ciolacu pentru Piedone a expirat: „Am încheiat orice dialog. Îi urez sănătate”

Marcel Ciolacu a declarat, joi, că nu mai are nicio ofertă pentru Cristian Popescu Piedone, pe care voia să-l determine să se retragă din cursa pentru Primăria București și să-l lase cale liberă Gabrielei Firea. „Împreună, vom depăşi orgoliile”, declara președintele PSD zilele trecute. Dar nu s-a întâmplat așa. Piedone i-a dat replica: „Am văzut că s-a spus clar că Piedone se va retrage, că președintele PSD îl cheamă pe Piedone să negociem retragerea sa. Conducerea partidului mă susține și eu nu mă retrag. Cine să mă retragă?”

Marcel Ciolacu: „Am încheiat orice dialog și orice ofertă pentru domnul Cristian Popescu Piedone”

„Tot ce am vrut să-i transmit domnului Cristian Popescu Piedone i-am transmis, până astăzi”, a spus Marcel Ciolacu, când a comentat declaraţia lui Cristian Popescu Piedone că nu se va retrage din competiţia pentru Primăria Generală a Bucureştiului.

Marcel Ciolacu: „Tot îi transmit sănătate. Eu am terminat ce am avut de spus şi de transmis domnului Cristian Popescu Piedone, am încheiat. Îi urez, din acest moment, sănătate”.

Ciolacu a fost întrebat și dacă ar accepta o ofertă a lui Cristian Popescu Piedone pentru a ajuta la alegerile prezidenţiale.

„Vedem la prezidenţiale. (...) Vă rog frumos, am încheiat orice dialog şi orice ofertă pentru domnul Cristian Popescu Piedone. Eu am spus că trebuie să ne gândim la ce avem de construit pentru Bucureşti, să nu încercăm să rămânem blocaţi în visele personale şi cu asta am încheiat”, a precizat președintele PSD, joi, la Timișoara, potrivit Agerpres.

În ciuda faptului că Gabriela Firea a fost rearuncată în luptă de către PSD, adevărata finală ar urma să se dea, de fapt, între Nicușor Dan și actualul primar al sectorului 5, Piedone.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Coaliția a stabilit calendarul alegerilor din 2024 în România. Alegerile locale și cele europarlamentare au fost comasate, iar alegerile prezidențiale au fost devansate.

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • 15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);
  • 8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE