Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Salon de tatuaje în Casa Memorială Rembrandt. Un suvenir neobișnuit poate costa între 50 și 250 de euro

Cei care merg să viziteze Casa memorială Rembrandt din Amsterdam își pot face un tatuaj. Timp de o săptămâna, una dintre încăperile muzeului a fost transformată în salon de tatuaje. Lucrările sunt inspirate din lucrările celebrului pictor. 

Prima care a profitat de acest proiect a fost o angajată a muzeului. El a ales un tatuaj cu Hansken, un elefant faimos la începutul secolului al XVII-lea în Europa, pe care Rembrandt l-a desenat cu creionul. 

Lilian Rachmaran, angajată a Casei memoriale Rembrandt: ”(Mi-am făcut acest tatuaj n.r.), pentru că îmi plac mult animalele. Ele sunt deștepte și impresionează. Rembrandt l-a avut pe Hansken, primul elefant din Europa.”

Cei care vor să-și facă un tatuaj trebuie să plătească între 50 și 250 de euro, în funcție de design-ul ales. Artiștii care participă la proiect spun că pe lângă banii pe care îi câștigă, se bucură de o experiență unică. 

Henk Schiffmaker, artist tatuator: ”De fapt, este o singură lume, pentru că este vorba despre artă. Directorul muzeului spune că a decis să instaleze un atelier de tatuaje în incinta Casei memoriale Rembrandt pentru a atrage cât mai mulți vizitatori. Scopul a fost atins din prima zi. Toate programările disponibile online s-au epuizat în 10 minute.”

Milou Halbesma, directorul Casei Memoriale Rembrandt din Amsterdam: ”M-a frapat un lucru la care nu m-am gândit niciodată: oamenii au tatuaje sau chiar își fac propriile colecții de tatuaje. Deci, într-un fel, își tratează corpul ca pe un muzeu. Am fost frapantă atunci când am descoperit aceste asemănări, dar, desigur, există și multe diferențe. Cred că este un mod contemporan foarte bun de a avea propriul tău Rembrandt. De aceea se numește <<Proiectul Rembrandt al omului sărac>>.”

Rembrandt este considerat unul dintre cei mai mari artiști vizuali din istoria artei. De-a lungul vieții, el a creat trei sute de gravuri, trei sute de picturi și două mii de desene. Aproape 20 de ani din viață a trăit în centrul Amsterdamului, iar clădirea a fost transformată în Casa memorială Rembrandt. Sute de mii de turiști vizitează în fiecare an locuința și spațiile de lucru ale lui Rembrandt.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE