Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tatuaje, numai cu licență. Artiștii din Țara Galilor sunt obligați să dețină atestat

Artiștii tatuatori și cei care fac piercinguri în Țara Galilor vor fi obligați să dețină un atestat pentru a mai putea lucra. Este o premieră pentru Marea Britanie, iar autoritățile susțin că schimbarea îi avantajează atât pe clienți, cât și pe cei care fac tatuaje. În saloanele în care lucrează personal nepregătit, riscul răspândirii bolilor grave, precum HIV-ul, este mai mare.

Ricky face de mulți ani tatuaje și spune că e gata să își ia atestatul pentru a putea munci în continuare.

Ricky Lewis, artist tatuator: „Cred că e bine că se ridică standardul. Astfel, ceea ce facem va deveni mai degrabă o meserie decât o îndeletnicire făcută așa, pe străzi lăturalnice.”

Clienții susțin schimbarea

Clienții saloanelor de tatuaje spun că e important ca personalul să fie verificat.

„Mai degrabă aș prefera să vin la un artist care deține autorizație decât să merg într-un salon dubios unde să mi se facă un tatuaj aiurea”, spune un client.

Un tatuaj e ușor de făcut, dar greu de înlăturat. Fiona a simțit-o pe propria piele. Acum 20 de ani, ea și-a tatuat sprâncenele, dar nu a fost mulțumită de rezultat. De atunci, femeia este nevoită să se machieze în fiecare zi.

„Mi-am tatuat sprâncenele. În aceeași zi, zona s-a învinețit. Este foarte dureros, pentru că e fața ta. Eu, de exemplu, trebuie să arăt bine când sunt la serviciu”, spune Fiona.

În Țara Galilor sunt 3500 de artiști tatuatori care muncesc în peste 1800 de saloane. În România, saloanele sunt cele care trebuie să aibă autorizație de funcționare și nu lucrătorii care fac tatuaje sau piercinguri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE