Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Balerinul care are tatuaje cu Putin s-a ales cu spectacolele anulate. Decizia luată de un teatru din Italia

Un teatru din Italia a anulat vineri spectacolele lui Serghei Polunin, un celebru balerin rus de origine ucraineană care are tatuaje cu imaginea președintelui Vladimir Putin pe piept și pe umeri. Hotărârea instituției de cultură a fost luată în urma protestelor apărute în mediul online, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Spectacolele pe care balerinul Serghei Polunin trebuia să le susţină în datele de 28-29 ianuarie la Teatrul Arcimboldi din Milano au fost anulate „din cauza campaniei insistente (împotriva lor) de pe internet şi din social media”, a anunţat teatrul pe site-ul său.

Serghei Polunin, balerinul care are tatuaje cu Putin, urma să interpreteze rolul principal

Serghei Polunin urma să interpreteze rolul principal în baletul "Rasputin - Dance Drama". Piesa fusese inițial programată pentru anul 2019, însă a fost amânată în repetate rânduri din cauza măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19.

Reprezentanții teatrul milanez a explicat că decizia de anulare a spectacolelor a fost un act de "responsabilitate politică şi morală", ţinând cont de "climatul de tensiune şi ameninţări".

Un purtător de cuvânt al instituției de cultură a explicat că teatrul a fost ţinta unei campanii prin e-mail şi că a primit numeroase mesaje negative în mediul online.

Potrivit sursei citate, Serghei Polunin, unul dintre cei mai buni balerini din lume în acest moment, fost balerin principal la Royal Ballet din Londra, s-a născut în Ucraina. Artistul a primit cetăţenia rusă în 2018.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE