Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un studio din Londra îndepărtează gratuit tatuajele cu Kanye West

O studentă britanică în vârstă de 24 de ani, dezgustată şi revoltată de remarcile antisemite ale lui Kanye West, urmează să scape de tatuajul ei cu chipul rapperului american, la Londra, fără a plăti niciun ban, relatează sâmbătă AFP.

În urmă cu doi ani, Kimberley Westgarth, studentă la arhitectură, şi-a tatuat chipul rapperului, înfăţişat cu lacrimi de sânge, pe braţul stâng.

Ea iubea "muzica lui" şi ceea ce apăra artistul, în special "comunitatea bipolară", tulburare de care tânăra a suferit. "Îl idolatrizam pe atunci", a spus ea.

Însă, recentele remarci antisemite ale rapperului şi admiraţia sa făţişă faţă de Hitler au schimbat totul. "Nu-l mai vreau pe pielea mea", a explicat studenta.

Ce companii au rupt legăturile cu Kanye

Numeroase companii au rupt legăturile cu Kanye West în ultimele săptămâni, printre acestea numărându-se producătorul de echipamente sportive Adidas, lanţul pret-a-porter Gap şi casa de modă Balenciaga.

Kimberley Westgarth va avea nevoie de douăsprezece şedinţe cu laser pentru a scăpa de acest tatuaj.

Procesul, care constă în pulverizarea cu ajutorul laserului a particulelor de tuş care sunt apoi eliminate treptat de organism, ar trebui să se încheie într-un an. Între timp, ea ascunde acest tatuaj.

Programul "a doua șansă"

Deschis în urmă cu doi ani în cartierul elegant Marylebone din Londra, studioul Naama a lansat un program intitulat "a doua şansă". Acesta constă în îndepărtarea tatuajelor care au devenit de-a lungul anilor o povară şi o reamintire constantă a unui trecut dureros - apartenenţa la o bandă, timpul petrecut în închisoare, o relaţie toxică, simboluri negative şi altele.

Programul a fost extins la tatuajele cu Kanye West şi a primit o sută de cereri, după cum a explicat Melina Lawson, managerul studioului. În prezent, două persoane trec prin acest proces. "Este o cale" pentru momentul în care "nu-ţi mai place tatuajul şi semnificaţia lui", a explicat ea.

"Poate fi puţin sensibil" pentru clienţi, "dar, pe măsură ce avansează în tratament, ei încep să se schimbe" după ce "văd că acesta este îndepărtat şi că pot avea altceva", a adăugat Lawson.

Potrivit managerului, în afara acestui program gratuit, preţul total pentru îndepărtarea unui tatuaj se ridică, în medie, la 2.000 de lire sterline (aproape 2.300 de euro), costul variind în funcţie de dimensiune şi de numărul de şedinţe necesare.

Însă, "impactul social" pe care îl poate avea îndepărtarea unui tatuaj, "optimismul" pe care îl generează, înseamnă mai mult decât banii, a subliniat Melina Lawson. Ea a explicat că studioul umple astfel micile spaţii goale din agenda sa şi a dat totodată asigurări că aceşti clienţi sunt trataţi la fel ca toţi ceilalţi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE