Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Twitter i-a suspendat contul lui Kanye West, din cauza unor noi comentarii controversate. Elon Musk: „A încălat regula împotriva incitării la violență”

Contul de Twitter al lui Kanye 'Ye' West a fost suspendat din cauza comentariilor sale extrem de controversate despre Hitler, a anunțat joi proprietarul platformei de socializare, Elon Musk.

Rapperul american, despre care se spune că se luptă cu sănătatea sa mintală, și-a mărturisit admirația pentru Hitler și naziști în timpul unui interviu cu Alex Jones, gazda unei emisiuni de radio de extremă dreapta.

"M-am săturat de etichete, fiecare ființă umană a adus ceva de valoare, în special Hitler", a spus West. "Îl iubesc pe Hitler".

Musk a declarat că artistul a încălcat "regula Twitter împotriva incitării la violență".

Contul lui Kanye West a fost unul dintre mai multe conturi de profil înalt de pe Twitter care au fost restabilite după ce miliardarul Musk a preluat platforma în octombrie.

West, care a provocat recent un alt scandal prin exprimarea unor remarci antisemite, spune că suferă de tulburare bipolară.

La începutul anului, fosta sa soție, Kim Kardashian, a făcut apel la fani și la publicul larg să dea dovadă de "compasiune și empatie... pentru a putea trece peste asta".

Kanye West, declarații controversate în emisiunea lui Alex Jones

West își spune acum Ye și a purtat o glugă neagră care îi acoperă întreaga față în timpul interviului de joi.

Vorbind cu Jones, un proeminent teoretician al conspirației care a promovat naționaliștii albi, West s-a lansat într-o tiradă despre păcat, pornografie și diavol.

"Văd lucruri pozitive și despre Hitler", a spus el. "Acest tip ... a inventat autostrăzile, a inventat microfonul pe care îl folosesc ca muzician. Nu poți spune în public că această persoană a făcut ceva bun, iar eu m-am săturat de asta".

Jones a încercat să îl contracareze pe West, spunând că "naziștii au fost niște huligani și au făcut lucruri foarte rele".

"Dar au făcut și lucruri bune", a replicat rapperul. "Trebuie să încetăm să-i mai insultăm pe naziști tot timpul... Eu îi iubesc pe naziști".

Adidas a rupt contractul cu rapperul, din cauza comentariilor sale

West a fost abandonat de multe branduri importante, iar Partidul Republican din SUA a șters un tweet care părea să îl susțină pe rapper după comentariile sale, relatează The Guardian.

Marca sportivă Adidas a tăiat în special legăturile cu rapperul la sfârșitul lunii octombrie din cauza remarcilor considerate antisemite.

La începutul lunii octombrie, West a afișat sloganul "White Lives Matter" în timpul unei parade la Paris, deturnând numele mișcării antirasiste "Black Lives Matter".

Acest lucru a stârnit un potop de condamnări online și din partea multor personalități.

Într-o declarație, Coaliția Evreiască Republicană l-a denunțat pe Kanye West ca fiind un "culturnic josnic și respingător care a vizat comunitatea evreiască cu amenințări și calomnii de tip nazist".

"Conservatorii care au făcut greșeala de a-l tolera pe Kanye West trebuie să fie clar că este un proscris", a adăugat grupul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE