Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

”Statuia imposibilă” creată de inteligența artificială combină stilurile a cinci mari sculptori. Unde a fost expusă

Inteligența artificială a fost folosită pentru a realiza ”statuia imposibilă". Creația este o îmbinare a stilurilor a cinci maeștri sculptori, printre care Michelangelo, Rodin și Takamura, relatează Euronews.com.

În Suedia, o echipă de ingineri a folosit trei programe software de inteligență artificială în procesul de creație din domeniul artei. Noua tehnologie a făcut posibilă ”colaborarea” dintre cinci sculptori reputați, printre care Michelangelo, Rodin și Takamura.

Astfel, a rezultat o sculptură botezată ”Statuia imposibilă”. Obiectul de artă realizat din oțel inoxidabil are o înălțime de 1,5 metri și cântărește 500 de kilograme.

"Aceasta este o adevărată statuie creată de cinci maeștri diferiți care nu ar fi putut colabora niciodată în viața reală", a afirmat Paulina Lunde, purtător de cuvânt al grupului suedez Sandvik de inginerie mecanică, care a folosit inteligența artificială pentru a crea opera de artă.

Cum a fost realizată sculptura cu ajutorul inteligenței artificiale

Inginerii grupului suedez Sandvik au ”antrenat” sistemul cu inteligența artificială în care au introdus o serie de imagini cu sculpturi create de cei cinci artiști.

Ideea a fost de a crea o îmbinare de stiluri de la cinci sculptori renumiți care și-au lăsat amprenta asupra epocii lor: Michelangelo (Italia; 1475-1564), Auguste Rodin (Franța; 1840-1917), Kathe Kollwitz (Germania; 1867-1945), Kotaro Takamura (Japonia; 1883-1956) și Augusta Savage (SUA; 1892-1962).

Programul cu inteligență artificială a generat mai multe imagini bidimensionale (2D) care reflectau elementele cheie ale fiecăruia dintre artiști. Mai apoi, cele mai bune imagini au fost introduse într-un soft special de modelare 3D.

Statuia este expusă la Muzeul Național de Știință și Tehnologie din Stockholm.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE