Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Rusia își dotează noile submarine nucleare cu rachete hipersonice

Publicat de: Mirabela Vasile

Rusia este în plin proces de dotare a noilor submarine nucleare cu rachete hipersonice Zircon, a declarat șeful celui mai mare constructor naval rus într-un interviu publicat luni de agenția de presă de stat RIA, potrivit Reuters.

"Submarinele nucleare multifuncționale din cadrul proiectului Yasen-M vor fi echipate cu sistemul de rachete Zircon în mod regulat. Lucrările în această direcție sunt deja în curs de desfășurare" , a declarat pentru RIA Alexei Rakhmanov, directorul executiv al United Shipbuilding Corporation (USC).

Submarinele din clasa Yasen, cunoscute și sub numele de Proiectul 885M, sunt submarine cu rachete de croazieră cu propulsie nucleară, construite pentru a înlocui submarinele nucleare de atac din epoca sovietică, ca parte a unui program de modernizare a armatei și a flotei.

Rachetele hipersonice Zircon cu baza pe mare au o rază de acțiune de 900 km (560 mile) și se pot deplasa cu o viteză de câteva ori mai mare decât viteza sunetului, ceea ce face dificilă apărarea împotriva lor.

Președintele Vladimir Putin a declarat la începutul acestui an că Rusia va începe livrările în masă de rachete Zircon ca parte a eforturilor țării de a-și spori forțele nucleare.

Fregata rusească multifuncțională Amiral Gorshkov, care și-a testat capacitățile de atac în vestul Oceanului Atlantic la începutul acestui an, a fost deja echipată cu rachete Zircon.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE