Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Revista TIME: Iulia Navalnaya, printre cele mai influente 100 de persoane ale anului

Văduva principalului opozant al lui Putin, Iulia Navalnaya, a fost aleasă de revista Time în rândul celor mai influente 100 de persoane ale anului.

Alături de fotografia ei, apare și un text semnat de Kamala Harris, vicepreședintele Statelor Unite ale Americii. Aceasta vorbește de curajul soției lui Alexei Navalnîi, care a preluat lupta militantului rus împotriva corupției și autocrației în Rusia.

Iulia Navalnya a fost inclusă în secțiunea liderii anului

Iulia Navalnaya apare la secțiunea dedicată de publicația Time liderilor anului. Alături de ea, mai sunt nominalizați Narges Mohammadi, activistă iraniană pentru drepturile omului, distinsă cu Premiul Nobel pentru Pace, și premierul polonez, Donald Tusk.

Văduva lui Alexei Navalnîi a acordat și un interviu revistei, iar împreună cu fotografiile ei, a fost publicat un scurt text scris de vicepreședintele Statelor Unite ale Americii.

”Dovedind mult curaj, Navalnya a denunțat minciunile și cruzimea guvernului rus”

Kamala Harris vorbește despre discursul susținut de Iulia Navalnaya, la doar câteva ore de la moartea soțului ei. Aceasta i-a impresionat pe liderii reuniți în februarie la Conferința de Securitate de la Munchen.

Kamala Harris: Dovedind mult curaj, Navalnaya a denunțat minciunile și cruzimea guvernului rus. (...) A promis să continue lupta pentru justiție și stat de drept, dând o nouă speranță celor care luptă împotriva corupției și pentru o Rusie liberă și democratică. Făcând acest lucru, demonstrează altruism și o putere excepțională.

/

Iulia Navalnaya, soția lui Alexei Navalnîi: M-am gândit mult timp dacă ar trebui să vorbesc aici sau să zbor direct către copiii mei. Dar apoi m-ma gândit ce ar face Alexei în locul meu. Sunt sigură că ar fi aici. El ar fi pe această scenă. Și vreau să fac apel la întreaga comunitate mondială, la toți oamenii din această cameră din întreaga lume, să ne unimi și să învingem acest rău, să înfrângem regimul oribil care este acum în Rusia.

Alexei Navalnîi a murit în închisoare

Alexei Navalnîi a murit pe 16 februarie într-o colonie penitenciară de la Cercul Polar, unde ispășea o pedeapsă de 19 de ani de închisoare pentru ”extremism”. A fost cel mai marcant opozant al președintelui rus, Vladimir Putin, pe care l-a considerat responsabil de corupția din țară.

Decesul său, la 47 de ani, a venit după ce în 2020 a supraviețuit unei otrăviri cu Noviciok și a ajuns în atenția întregii lumi pentru că a ales să se întoarcă în țară și să continue lupta împotriva lui Putin.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE