Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Soția lui Alexei Navalnîi, mesaj pe scena Galei Premiilor Oscar 2023: ”Visez la ziua în care vei fi liber și țara noastră va fi liberă”

Filmul documentar „Navalny”, despre liderul opoziției din Rusie, a fost recompensar cu premiul Oscar pentru cel mai bun documentar lungmetraj. Pe scenă, la primirea statuetei, a urcat și familia opozantului rus.

Pe scenă, regizorul documentarului, Daniel Roher, a susținut un discurs puternic. ”Alexei, lumea nu a uitat mesajul tău vital pentru noi toți. Nu putem, nu trebuie să ne fie teamă să ne opunem dictatorilor și autoritarismului, oriunde aceștia își ridică capul”, a transmis Roher.

Acesta a fost urmat de soția opozantului, Iulia Navalnaya, care a trannsmis și ea un mesaj: "Soțul meu este în închisoare doar pentru că a spus adevărul. Soțul meu este în închisoare doar pentru că a apărat democrația", a declarat soția lui Navalnîi. "Alexei, visez la ziua în care vei fi liber și țara noastră va fi liberă. Rămâi puternic, dragostea mea".

Alexei Navalnîi a fost arestat în ianuarie 2021, la întoarcerea din Germania, unde s-a recuperat după otrăvirea cu agent neurotoxic pe care a pus-o pe seama Kremlinului. El a primit o pedeapsă de 2 ani și jumătate pentru încălcarea eliberării condiționate, iar anul trecut a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru fraudă și sfidare a instanței.

Academia a refuzat un discurs al lui Volodimir Zelenski

Academia de film americană, care organizează gala de decernare a premiilor Oscar, a respins cererea preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a susţine un discurs în timpul transmisiunii televizate a acestei ceremonii.

Pentru al doilea an consecutiv, Academia de film americană a decis să îl ignore pe Volodimir Zelenski, care spera că după intervenţia sa de luna trecută la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin să aibă şi o apariţie virtuală în timpul transmisiunii televizate a galei Oscar din 2023.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE