Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden a luat-o în brațe pe văduva lui Alexei Navalnîi, la întâlnirea pe care a avut-o cu ea și cu fiica ei

Joe Biden s-a întâlnit, joi, cu văduva și cu fiica lui Alexei Navalnîi, la San Francisco. Liderul de la Casa Albă a făcut anunțul în mediul online. Întâlnirea celor trei a avut loc cu o zi înaintea noilor sancțiuni semnificative care vor fi impuse de SUA împotriva Rusiei.

Joe Biden le-a transmis condoleanțe Iuliei și Dashei Navalnaya, după moartea lui Alexei Navalnîi

Joe Biden le-a transmis condoleanțe celor două și și-a exprimat admirația pentru curajul extraordinar al opozantului lui Putin. Pe Iulia Navalnaya, devenită noul dușman al lui Vladimir Putin, a îmbrățișat-o.

Postarea confirmă că cele două se află în California, în condițiile în care Dasha Navalnaya este studentă la Universitatea Stanford.

Iulia și Dasha Navalnaya, dar și foarte mulți dintre ruși vor duce mai departe vitejia lui Alexei Navalnîi, a notat președintele american.

Joe Biden a scris pe X: „Astăzi (n.r. joi), m-am întâlnit cu Yulia și Dasha Navalnaya – persoanele dragi lui Aleksey Navalny – pentru a-mi exprima condoleanțe odată cu pierderea lor devastatoare. Curajul lui Aleksey e dus mai departe de Iulia, de Dasha și de numeroși oameni din Rusia care luptă pentru democrație și drepturile omului”.

Casa Albă a anunțat că săptămâna acesta, mai exact vineri, va aplica 500 de noi sancțiuni împotriva Rusiei ca răspuns la moartea lui Navalnîi și pentru a marca doi ani de la invazia Rusiei în Ucraina. Măsura vizează personalități și companii din sectoare ce permit armatei ruse să se aprovizioneze cu armament, precum şi surse de venit pentru Rusia, cum ar fi comerţul cu metale, diamante şi resurse energetice. Acțiunea este realizată în parteneriat cu alte țări, între care Marea Britanie. În ciuda acestui anunț, însă, experții avertizeză că sancțiunile nu sunt suficiente pentru a opri atacurile Moscovei.

Iulia Navalnaya continuă lupta: „Omorându-l pe Alexei, Putin a ucis jumătate din mine”

De-a lungul timpului, Iulia Navalnaya a căutat să evite lumina reflectoarelor, în ciuda notorietății soțului ei, care milita pentru lupta anticorupție. Acum, însă, ea a promis să continue lupta fostului ei soț, care era cunoscut drept cel mai mare opozant al lui Vladimir Putin. Navalnaya spune că va continua să scoată la iveală ceea ce consideră ea că este nociv la regimul lui Putin, în încercarea de a-l detrona.

„Omorându-l pe Alexei, Putin mi-a ucis jumătate din mine, jumătate din inima mea și jumătate din suflet. Dar mai am cealaltă jumătate care îmi spune că nu am dreptul să renunț. Voi continua cauza lui Alexei Navalnîi”, a spus Iulia Navalnaya pe rețelele de socializare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE