Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mesajul Iuliei Navalnaya: ”Voi continua munca lui Alexei Navalnîi. Vladimir Putin mi-a ucis soțul”

Iulia Navalnaya, văduva liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi, a transmis luni, printr-un mesaj video, că va continua lupta începută de soțul său pentru o Rusie liberă.

"Voi continua munca lui Alexei Navalnîi. Continuați să luptați pentru țara noastră. Și vă invit pe toți să fiți alături de mine", a spus soția lui Navalnîi.

”Acum 3 zile, Vladimir Putin l-a omorât pe soțul meu Alexei Navalnîi”

Mesajul Iuliei Navalnaya: ”Astăzi, este pentru prima dată când de pe acest canal vreau să mă adresez vouă. Eu nu ar fi trebuit să fiu aici. Eu nu ar fi trebuit să înregistrez acest clip. În locul meu ar fi trebuit să fie un alt om, dar pe acel om l-a omorât Vladimir Putin. Acum 3 zile, Vladimir Putin l-a omorât pe soțul meu Alexei Navalnîi.

Mai mult, Putin vi l-a luat vouă, l-a dus într-un penitenciar după Cercul Arctic, unde e o continuă iarnă, Putin nu l-a omorât pur și simplu pe omul Alexei Navalnîi, el a vrut să omoare speranța noastră.

”Soțul meu era de neînvins și tocmai din acest motiv Putin l-a omorât”

Soțul meu era de neînvins și tocmai din acest motiv Putin l-a omorât. Acum, ei acum ascund trupul lui și nu i-l arată mamei sale, mint și așteaptă să treacă urmele Novichokului lui Putin.

Noi știm concret de ce l-a omorât Putin pe Alexei cu 3 zile în urmă. În curând vă vom spune. Neapărat vom afla cine anume și cum a dus la capăt această crimă. Vom spune numele și le vom arăta fețele.

”Omorându-l pe Alexei, Putin a omorât jumătate din mine”

Omorându-l pe Alexei, Putin a omorât jumătate din mine, jumatate din inima mea si jumatate din sufletul meu. Dar eu mai am jumătate și ea îmi spune că nu am voie să renunț.

Eu voi continua munca lui Alexei Navalnîi. Voi continua să lupt pentru țara noastră și vă îndemn să vă alăturați. Să împărtășim nu doar durerea și suferința infinită care ne-au învăluit și nu ne eliberează. Vă rog să împărtășiți cu mine furia. Furia și mânia împotriva celor care au îndrăznit să ne ucidă viitorul”.

Văduva lui Alexei Navalnîi, întâlnire cu miniștrii de externe ai statelor din UE

Alexei Navalnîi a murit pe 16 februarie, într-o colonie penitenciară din regiunea arctică a Rusiei, iar decesul său este învăluit în mister. Acuzațiile directe îi sunt aduse președintelui rus Vladimir Putin. Văduva lui Navalnîi, Iulia, nu a văzut cadavrul încă, din cauza opoziției autorităților ruse.

Între timp, Iulia Navalnîia face astăzi o vizită la Bruxelles, acolo unde se va întâlni cu miniștrii de externe ai celor 27 de state membre.

Kremlinul reacționează după ce Occidentul îl acuză pe Vladimir Putin de moartea lui Alexei Navalnîi

Kremlinul a reacționat la acuzațiile Occidentului prin purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov: "Considerăm că este absolut inacceptabil să se facă asemenea declarații. Sincer, sunt detestabile. Dar sigur că aceste declarații nu îl vor afecta pe șeful statului nostru", a spus Peskov, potrivit Reuters.

El a fost întrebat cum a reacționat Putin la vestea morții lui Navalnîi, iar răspunsul a fost scurt și cuprinzător: "Nu am nimic de adăugat".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE