Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Văduva lui Alexei Navalnîi, întâlnire cu miniștrii de externe ai statelor din UE

Alexei Navalnîi a murit pe 16 februarie, într-o colonie penitenciară din regiunea arctică a Rusiei, iar decesul său este învăluit în mister. Acuzațiile directe îi sunt aduse președintelui rus Vladimir Putin. Văduva lui Navalnîi, Iulia, nu a văzut cadavrul încă, din cauza opoziției autorităților ruse.

Între timp, Iulia Navalnaya face astăzi o vizită la Bruxelles, acolo unde se va întâlni cu miniștrii de externe ai celor 27 de state membre.

Iulia Navalnaya se întâlnește cu miniștrii din externe ai statelor din UE

Înaltul Reprezentant al UE pentru Afacerile Externe, Josep Borrell, a declarat că Navalnaya va merge la Consiliul Afacerilor Externe din UE.

"Luni, o voi primi pe Iulia Navalnaya la Consiliul Afaceri Externe al UE. Miniștrii UE vor trimite un mesaj puternic de sprijin luptătorilor pentru libertate din Rusia și vor onora memoria lui Alexei Navalnîi", a fost postarea Borrell.

În ziua în care soțul ei a murit, Iulia Navalnaya a vorbit, la Conferința de Securitate de la München, și a spus: "Vreau ca Putin, anturajul lui și guvernul să știe că vor fi trași la răspundere pentru ceea ce au făcut țării noastre, familiei mele și soțului meu".

La aflarea veștii despre moartea lui Navalnîi, mii de persoane au decis să-i aducă un omagiu în Moscova și chiar în multe alte țări. Însă unii dintre cei care au mers să aprindă o lumânare la monumentul și au avut câte un banner acuzator la adresa regimului au fost arestați. Au existat câteva sute de arestări.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE