Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Soția lui Alexei Navalnîi: Putin și regimul său vor fi trași la răspundere pentru toate atrocitățile

Iulia Navalnaya, soția lui Alexei Navalnîi, a declarat că președintele rus Vladimir Putin și regimul său ”vor fi trași la răspundere”, după ce autoritățile ruse au anunțat vineri că opozantul a murit în închisoare.

Soția lui Navalnîi a luat cuvântul la Conferința de Securitate de la Munchen și a acuzat regimul de la Kremlin că minte ”în permanență”, în contextul în care serviciul penitenciar din regiunea Yamalo-Nenets a anunțat că liderul opoziției ruse, Alexei Navalnîi, aflat în închisoare, a murit.

”Să fiu aici în fața dumneavoastră sau să mă duc înapoi la copiii mei? Apoi, m-am gândit. Ce ar fi făcut Alexei în această situație, în locul?

Sunt sigură că ar fi fost în fața dumneavoastră aici, pe această scenă. Nu știu dacă să credem veștile teribile pe care le-am primit, informațiile pe care le primim numai din presa oficială. Nu putem avea încredere în Putin și în Guvernul său. Mint în permanență”, a afirmat Iulia Navalnaya, potrivit Deutsche Welle.

Soția lui Navalnîi, apel către comunitatea internațională: Trebuie să fim uniți și să luptăm cu răul

”Dar dacă e adevărat, aș vrea ca Putin și toți cei din jurul său, cei din Guvern, apropiații săi să știe că vor fi pedepsiți pentru ceea ce au făcut familiei mele și cu soțul meu

Voi fi deferiți justiției. Această zi va veni curând.

Aș vrea să fac apel la întreaga comunitate internațională, la oamenii din întreaga lume. Trebuie să fim uniți și să luptăm cu răul, trebui să luptăm împotriva acestui regim oribil din Rusia.

Vladimir Putin și regimul său vor fi trași la răspundere pentru toate atrocitățile pe care le-au comis în țara noastră”, a afirmat Iulia Navalnaya

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE